Επί ποδός η Πυροσβεστική για τρεις φωτιές στον δήμο Χερσονήσου!

Επί ποδός η Πυροσβεστική για τρεις φωτιές στον δήμο Χερσονήσου!

Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Χαρασό και Κόξαρη

Μόλις οι πυροσβέστες έθεσαν υπό μερικό έλεγχο τη μία φωτιά ξέσπασαν άλλες δύο! Και μάλιστα στον ίδιο Δήμο! Μάχη με τις φλόγες εξακολουθεί να δίνει από τις 3 μετά το μεσημέρι δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ηρακλείου σε αγροτική τοποθεσία στην Κόξαρη του Δήμου Χερσονήσου. 

Οι φλόγες καταστρέφουν χορτολιβαδική έκταση, ενώ στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετέχουν 4 πυροσβέστες που έχουν σπεύσει στο σημείο με 2 οχήματα. 

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά κοντά στο Χαρασό, η οποία εκδηλώθηκε γύρω στη μία μετά το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά έχει οριοθετηθεί. Στην περιοχή επιχειρούν 8 πυροσβέστες με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών. 

Το μεσημέρι, εκδηλώθηκε η πρώτη πυρκαγιά κοντά στη Γαλίφα, η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο γύρω στις 2 μετά το μεσημέρι. Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετείχαν 20 πυροσβέστες με εφτά οχήματα. 

Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες του Δήμου Χερσονήσου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη ενεργοποιήθηκε το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών των τριών πυρκαγιών στην ίδια περιοχή.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ