Εργαζόμενοι ΔΕΠΑΝΑΛ: "Όχι" στην ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμανιού

"Αδυνατούμε να δεχθούμε την οποιαδήποτε λογική αξιοποίησης του Ενετικού Λιμένα με γνώμονα το κέρδος και μόνο"

Ανοιχτή επιστολή με θέμα την "παραχώρηση του Ενετικού Λιμένα σε ιδιωτική εταιρεία" έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Εργαζομένων στη ΔΕΠΑΝΛ ζητώντας να "εξαιρεθεί" από την όποια παραχώρηση. 

Αναλυτικά η επιστολή: 

"Έπειτα από τις τελευταίες ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την παραχώρηση του Ενετικού Λιμένα Ηρακλείου από τον Ο.Λ.Η. σε ιδιώτη, το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ μετά από ομόφωνη απόφαση σας εκφράζει με το παρόν τις απόψεις, καθώς -ως εργαζόμενοι του δημοτικού καταστήματος «Μαρίνα Καφέ»- έχουμε αδιάλειπτη παρουσία στο χώρο εδώ και 36 χρόνια.

Όπως γνωρίζετε και οι ίδιοι το κτίριο του δημοτικού μας καταστήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με όλες τις δραστηριότητες που εδώ και δεκαετίες πραγματοποιούνται σε αυτό αλλά και στον Ενετικό Λιμένα, πολιτιστικές, αθλητικές, παιδαγωγικές ή φιλανθρωπικές δράσεις και αποτελεί κοινό στοιχείο στην μνήμη όλων των Ηρακλειωτών. Το κτίριο δε, με την υφιστάμενη δομή του αλλά και την χρήση του, έρχεται σε απόλυτη αρμονία με τα μνημεία του φρούριου Κούλε αλλά και των Νεωρίων. Εκτός των ανωτέρω, το δημοτικό μας κατάστημα αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί έναν αξιόπιστο και ασφαλές χώρο εργασίας για εκατοντάδες συμπολίτες μας που εργάστηκαν σε αυτό αντί να διατελούν σε καθεστώς ανεργίας. Στο χώρο αυτό έχουν εργαστεί αμέτρητοι συμπολίτες μας, φθάνοντας ακόμα και στην συνταξιοδότηση. Συνεπώς το Μαρίνα Καφέ αποτελεί κυριολεκτικά σημείο αναφοράς και για τους συνδημότες μας, για τους επισκέπτες της πόλης αλλά πρωτίστως για τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Για τους ανωτέρω λόγους εμείς οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΑΝΑΛ στο δημοτικό κατάστημα του Μαρίνα Καφέ αδυνατούμε να δεχθούμε την οποιαδήποτε λογική αξιοποίησης του Ενετικού Λιμένα με γνώμονα το κέρδος και μόνο.

Ο Ενετικός Λιμένας του Ηρακλείου, οι σύνολες εγκαταστάσεις του και το δημοτικό μας κατάστημα αποτελούν μέρος της ιστορίας της πόλης μας, η οποία δεν μπορεί να τεθεί σε οποιαδήποτε πλειοδοσία και εκποίηση.

Θα θέλαμε να συνεχιστεί όλη αυτή η μακρόχρονη παρουσία μας, με αυτούς φυσικά τους σκοπούς και στόχους, στο χώρο του δημοτικού καταστήματος. Ζητάμε, λοιπόν, να εξαιρεθεί από την όποια παραχώρηση σε ιδιώτη το Ενετικό λιμάνι Ηρακλείου και συνεπώς και ο χώρος εργασίας μας το δημοτικό κατάστημα Μαρίνα Καφέ, αφού αυτά τα δύο είναι αναπόσπαστα κομμάτια το ένα από το άλλο, και μαζί μέρος της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.

Δείτε επίσης:

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για πιθανή ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμανιού

Οι φήμες, το Ενετικό λιμάνι και η παρέμβαση Λαμπρινού

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ