Στον "αέρα" η τοπική κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Στον "αέρα" η τοπική κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Να υιοθετηθεί η εθνική κλαδική σύμβαση προτείνουν οι ξενοδόχοι

Με το βλέμμα σε ... λιμάνια και αεροδρόμια για την έλευση των τουριστών, εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που η πανδημία του κορωνοϊού έχει διαμορφώσει, οι φορείς του Τουρισμού προετοιμάζονται για τη σεζόν 2021, κρατώντας ... μικρό καλάθι! Πρώτο στις προτεραιότητες είναι το ζήτημα υπογραφής της σύμβασης των εργαζομένων στον Τουρισμό και στο πλαίσιο αυτό ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων ν.Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης απευθύνει επιστολής στον πρόεδρο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Νίκο Κοκολάκη σημειώνοντας αφενός τις περυσινές δραματικές απώλειες λόγω covid-19 κι αφετέρου ότι το διοικητικό συμβούλιο δε νομιμοποιείται να υπογράψει σύμβαση καθώς έχει ολοκληρωθεί η θητεία του.

Ως εκ τούτου, ο κ.Χαλκιαδάκης απευθύνεται στον κ.Κοκολάκη και την τοπική ένωση προκειμένου να υιοθετηθεί η εθνική κλαδική σύμβαση εργασίας, με τη δέσμευση ότι μετά το πέρας των περιοριστικών μέτρων, η Ένωση Ξενοδοχείων θα διενεργήσει εκλογές.

Η επιστολή 

Αγαπητέ πρόεδρε,

Όπως ίσως γνωρίζεις, το παρόν διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης ξενοδοχείων  Ηρακλείου έχει ολοκληρώσει τη θητεία του. Υπό το παρόν καθεστώς δεν νομιμοποιούμαστε να υπογράψουμε καμία πρόσθετη πράξη και αυτό συμπεριλαμβάνει και τις συμβάσεις εργασίας. Με αίσθημα ευθύνης, αλλά και ουσιαστική διάθεση στήριξης των εργαζομένων μας, τοποθετηθήκαμε δημόσια για την υιοθέτηση της εθνικής κλαδικής συμβάσεις εργασίας, γνωρίζοντας ότι την συνυπογράφεις ως αντιπρόεδρος της ΠΟΕΕΤ. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και σε σένα προσωπικά και πιστεύουμε ότι με την δημόσια τοποθέτησή μας το πράξαμε και σε αυτήν την περίπτωση.

Με το πέρας των περιοριστικών μέτρων θα συγκαλέσουμε γενική συνέλευση και εκλογές. Θα παραδώσουμε, ως οφείλουμε, όλα τα πεπραγμένα του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου για να μπορέσει να ολοκληρώσει η και να εξελίξει το έργο που αφήνουμε.

Με την ευκαιρία θυμίζω για άλλη μία φορά ότι το 2020 ήταν μία καταστροφική χρόνια για όλους μας, με απώλειες τζίρου σχεδόν 80%. Πρέπει, μαζί, να συνεχίσουμε για μία δίκαιη και σωστή, από κάθε άποψη, μισθολογική βάση στην οποία το κράτος να μην στερεί το δικαίωμα σε εμάς να αμείβουμε καλύτερα και σε εσάς να αμείβεστε καλύτερα.  Εισφορές και κρατήσεις παραμένουν το κύριο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τρόπο που να αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα για τον κάθε εργαζόμενο.

Αναμένοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού, εύχομαι μία σημαντικά καλύτερη σεζόν και υπόσχομαι να σταθούμε κοντά σας στις μάχες που θα δοθούν για το υπόλοιπο της πανδημίας.

Για την Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου

Ο πρόεδρος

Νίκος Χαλκιαδάκης

 

Δείτε επίσης:

Αρχή με "χαμηλές πτήσεις" και κατόπιν ... εκτόξευση για τον τουρισμό!

Θεοχάρης : Προτάσεις για το άνοιγμα του τουρισμού
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ