Έρχεται ο Ευθύμης Λέκκας για τους σεισμούς στην ενδοχώρα

Έρχεται ο Ευθύμης Λέκκας για τους σεισμούς στην ενδοχώρα

Τι είπε στο Livetalks o Δήμαρχος Μινώα - Οι διευκρινίσεις για τον ναό της Αγίας Παρασκευής - Σε εξέλιξη ο έλεγχος κτιρίων που υπέστησαν ζημιές - Συνάντηση Φραγκάκη με τον Μ. Παραβολιδάκη

Απόλυτα κατανοητή χαρακτηρίζει την ανησυχία που έχει προκληθεί από την συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος. Ο Μανώλης Φραγκάκης μιλώντας στο Livetalks αναφέρθηκε στην σήμανση των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ, του περασμένου Σαββάτου, επισημαίνοντας ότι ήδη το πρωί της Τρίτης, και σε συνέχεια των αυτοψιών που διενέργησαν τις προηγούμενες μέρες οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, κατέφτασε κλιμάκιο πέντε μηχανικών της Γεν. Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών. 

Το κλιμάκιο αυτό ελέγχει μαζί με τους μηχανικούς του Δήμου, τα κτίρια δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης που έχουν υποστεί ζημιές προκειμένου στη συνέχεια να προβεί σε σχετικό χαρακτηρισμό (σήμανση) αυτών όπου απαιτείται.

Ο Δήμαρχος Μινώα ανακοίνωσε ότι το ερχόμενο Σάββατο, στο Αρκαλοχώρι θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, παρουσία και του Προέδρου του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα, ενώ έδωσε διευκρινίσεις και για τα όσα διακινούνται σχετικά με την επιχωμάτωση του Ναού της Αγίας Παρασκευής, και τη σχέση των σεισμών με τα έργα που είναι σε εξέλιξη για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι.
Ειδικά για εκκλησάκι επεσήμανε ότι η επιχωμάτωση γίνεται με την σύμφωνη γνώμη της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου και της εκεί ενορίας και όλα όσα υπήρχαν μέσα έχουν απομακρυνθεί.

Ακούστε τα όσα είπε στο Livetalks o Δήμαρχος Μινώα
Συνάντηση με τον Μανώλη Παραβολιδάκη

Φραγκάκης Παραβολιδάκης

Το πρωί της Τρίτης εξάλλου, πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Αρκαλοχωρίου συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Μανώλη Φραγκάκη με τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας κ. Μανώλη Παραβολιδάκη, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Κων/νου Αραβιάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του εγκεκριμένου Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία «Εγκέλαδος» του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ & ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ

Δήμος Μινώα έλεγχοι

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γνωστοποιούνται οι χώροι καταφυγής, καταυλισμού και παροχής πρώτων βοηθειών μετά από σεισμό, όπως αυτοί έχουν προσδιοριστεί στο εγκεκριμένο Σχέδιο Αντιμετώπισης Σεισμών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Τα εν λόγω σημεία καθώς και οδηγίες προστασίας από το σεισμό, είναι διαθέσιμα και μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής (app) για κινητές συσκευές «Δημότης Μινώα Πεδιάδας» η οποία είναι διαθέσιμη για δωρεάν κατέβασμα μέσω App Store και Google Play.

Χώροι καταφυγής Δήμος Μινώα

Χώροι καταφυγής Δήμος Μινώα

Χώροι καταφυγής Δήμος Μινώα
 

Δείτε επίσης:

Κ.Παπαζάχος για Αρκαλοχώρι: "Η σεισμική ακολουθία θα κρατήσει πολύ"

Δια ζώσης ενημέρωση από σεισμολόγο ζητούν οι φορείς στο Αρκαλοχώρι

Η ενδοχώρα του Ηρακλείου εξακολουθεί να... "κουνιέται"

Οδοιπορικό του Cretalive στον Σαμπά που "χτυπήθηκε" από τα 4,8 Ρίχτερ

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ