Ετοιμάζουν αίτημα για έκτακτη ενίσχυση στα αμπέλια της Κρήτης

Ελένη Μπουρμά
Ελένη Μπουρμά

Μία "γροθιά" η Οργάνωση Αμπελουργών κι Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης και ο ΣΑΣΣΟΕ

Κοινή παρέμβαση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ετοιμάζουν η Οργάνωση Αμπελουργών κι Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης και ο Σύνδεσμος  Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος, βάζοντας ευθέως ζήτημα ενισχύσεων de minimis σε όλες τις κατηγορίες σταφυλιών που καλλιεργούνται στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, Μιχάλη Καμπιτάκη, που μίλησε για το θέμα στο Cretalive, το αμπέλι, αν και παραγωγική καλλιέργεια, δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί από την Πολιτεία.

Ο ίδιος επισήμανε ότι με δεδομένες τις ζημιές που προκλήθηκαν το περσινό καλοκαίρι και τις αποζημιώσεις που πρόκειται να δοθούν με συμψηφισμό, φαίνεται ξεκάθαρα το μέγεθος του προβλήματος και η ευαισθησία του προϊόντος.

Έτσι, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη στήριξης.

Το σχετικό αίτημα είναι θέμα χρόνου να αποσταλεί και επίσημα στο Υπουργείο για ενισχύσεις de minimis σε όλες τις κατηγορίες σταφυλιών στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπιτάκη, ειδικά στα επιτραπέζια συμβατικά απαιτείται άμεσα ενίσχυση αφού υπήρξε μεγάλη ζημιά στους παραγωγούς και δεν προχώρησαν, όπως αναμενόταν τουλάχιστον, οι εξαγωγές.

Και τα σταφιδάμπελα, όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να ενισχυθούν.

Ο κ. Καμπιτάκης σημείωσε ότι αν και μοναδική εξαίρεση αποτέλεσαν τα πρώιμα, εντούτοις, αν και στην αρχή οι τιμές ήταν ικανοποιητικές, στη συνέχεα, έπεσαν σχεδόν στο μισό...

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ