Ευρωπαική διαπίστευση Erasmus+ στο 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Στις 13 Φεβρουαρίου 2023 απονεμήθηκε στο σχολείο η Διαπίστευση Erasmus+ στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης, η οποία διευκολύνει σε βάθος χρόνου, καθώς εκτείνεται μέχρι το 2027, την δυνατότητα συμμετοχής σε ποικίλες δράσεις κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικών εντός της Ε.Ε.

Μια μεγάλη επιτυχία με ευρωπαϊκή διάσταση σημείωσε το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου (Τάλως).

Στις 13 Φεβρουαρίου 2023  απονεμήθηκε στο σχολείο η Διαπίστευση Erasmus+ στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης, η οποία διευκολύνει σε βάθος χρόνου, καθώς εκτείνεται μέχρι το 2027, την δυνατότητα συμμετοχής σε ποικίλες δράσεις κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικών εντός της Ε.Ε..

Η σημαντική αυτή επιτυχία, που κατατάσσει το 11ο Γυμνάσιο ανάμεσα στα μόλις 6 σχολεία της Ελλάδας, τα οποία διαπιστεύθηκαν φέτος, αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακρόχρονης συλλογικής προσπάθειας με επικεφαλής την πρώην Διευθύντρια, Αντωνία Κοκοτσάκη, πλέον Συμβούλου Εκπαίδευσης Γαλλικής γλώσσας Ηρακλείου. Η ομάδα εργασίας ανταποκρινόμενη στην Εθνική Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης τον Οκτώβριο του 2022, το οποίο αξιολογήθηκε από ανεξάρτητους αξιολογητές της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού.

 

Το Σχέδιο Δράσης εστιάζει σε τέσσερις στόχους για την εκπαίδευση της σχολικής κοινότητας στην ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην βιώσιμη ανάπτυξη, στα “πράσινα” επαγγέλματα και στις δεξιότητες ζωής. Βασικές προτεραιότητες του προγράμματος αποτελούν η ενίσχυση και η εξέλιξη τόσο του ακαδημαϊκού προφίλ των μαθητών όσο και της διδακτικής μεθοδολογίας και πρακτικής των εκπαιδευτικών με έμφαση στην στήριξη και των ατόμων με λιγότερες μαθησιακές και κοινωνικές ευκαιρίες, στην ψηφιακή αναβάθμιση, στην κοινωνική ευαισθητοποίηση και στις περιβαλλοντικές δράσεις.

Η Διευθύντρια, Μαρία Αθανασάκη, με την ομάδα εργασίας δηλώνουν: “Ολόκληρη η σχολική κοινότητα του 11ου Γυμνασίου, με την εμπειρία της σε ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν ήδη υλοποιηθεί, θα ανταποκριθεί με δημιουργικό όραμα στην νέα αυτή πρόκληση. Στοχεύουμε πάντα στην συνεχή βελτίωση του περιβάλλοντος μάθησης και των συντελεστών του με σκοπό ο τελικος ωφελούμενος να είναι οι μαθήτριες και οι μαθητές μας.”

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ