Φύλακες-άγγελοι δυο ναυαγοσώστες - Έσωσαν έξι άτομα σε μια ημέρα

Φύλακες-άγγελοι δυο ναυαγοσώστες - Έσωσαν έξι άτομα σε μια ημέρα

Τους έσωσαν όταν κινδύνευσαν μέσα στη θάλασσα

Φύλακες-άγγελοι αποδείχθηκαν δύο ναυαγοσώστες στην Κρήτη που έσωσαν την Τρίτη συνολικά έξι άτομα όταν αυτά κινδύνευσαν μέσα στη θάλασσα.

Όπως έκανε γνωστό η Σχολή «Ωκεανίς», δύο ναυαγοσώστες της, "φρουροί" σε πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Χερσονήσου ρίχτηκαν στο καθήκον και έσωσαν τις ανθρώπινες ψυχές ως όφειλαν, σε μια μέρα αρκετά δύσκολη -λόγω και των ισχυρών ανέμων- ημέρα.

Μάλιστα ο ένας εκ των δύο ναυαγοσωστών της σχολής, κ. Ζαχαρίας Παπαδάκης, έσωσε συνολικά πέντε άτομα σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, στη παραλία του Malia Beach.

Ο ίδιος κλήθηκε να συνδράμει όταν ένας 55χρονος τουρίστας παρασύρθηκε τις πρωινές ώρες από τα υπόγεια ρεύματα που δημιουργήθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων αλλά ο ναυαγοσώστης κατάφερε να τον βγάλει με ασφάλεια στην ακτή.

Λίγες ώρες αργότερα ένα ζευγάρι τουριστών παρασύρθηκε από τα ίδια ορμητικά ρεύματα που είχε ως αποτέλεσμα να χωρίσει τον 40χρονο από την σύζυγο του, η οποία παρασύρονταν όλο και πιο βαθιά, ωστόσο γλίτωσαν χάρις την επέμβαση του ναυαγοσώστη.

Στη συνέχεια, ένας 35χρονος Γερμανός και η μητέρα του παρασύρθηκαν από τα κύματα με τον 35χρονο να καλέι σε βοήθεια και την  60χρονη η οποία είχε απομακρυνθεί από εκείνον και είχε αρχίσει να πίνει νερό, ωστόσο και πάλι ο ίδιος ναυαγοσώστης έκανε το "θαύμα" του και ανέσυρε και τους δύο στη στεριά χωρίς να χρειαστεί η μετάβαση τους στο νοσοκομείο.

Επιπλέον, η άμεση κινητοποίηση του ναυαγοσώστη Αλέξανδρου Παυλίδη ήταν σωτήρια, στην περίπτωση μιας 60χρονης τουρίστριας που εγκλωβίστηκε στα βράχια στην περιοχή του Ψαρόλακου στην Σταλίδα.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ