Γιώργος Κανάκης: Από την Αστυνομία, στον εθελοντισμό για τα παιδιά που υποφέρουν

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη

Από το Γραφείο Ανηλίκων της Ασφάλειας Ηρακλείου, ο Γιώργος Κανάκης στο "τιμόνι" της "Όασης" για παιδιά που ζουν την παραμέληση, τη βία, την κακοποίηση

Ακόμη και αφότου αποστρατεύτηκε από την Αστυνομία, ο Γιώργος Κανάκης παραμένει μάχιμος. Είναι αυτό το "μικρόβιο" κάποιων αστυνομικών που ακόμη κι όταν αποχαιρετήσουν την ενεργό δράση, διοχετεύουν ενέργεια, γνώσεις και εμπειρία υπηρετώντας το κοινό καλό.

Στο σημερινό #face_stories, ο Γιώργος Κανάκης Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομάδας Ανηλίκων Στήριξης Ηρακλείου (ΟΑΣΗ) διηγείται περιπτώσεις που ο ίδιος χειρίστηκε ως Προϊστάμενος στο Γραφείο Ανηλίκων, στην Ασφάλεια Ηρακλείου, επισημαίνοντας ότι ...δεν έχουμε ξεφύγει "σήμερα", αλλά και 25 χρόνια πριν, τα περιστατικά ήταν πολυάριθμα - περίπου 10 πολύ σοβαρά ετησίως.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος "Cretalive Εν Δράσει" με θέμα την Ενδοοικογενειακή Βία, ξεδιπλώνει και όσα οι εθελοντές της Ομάδας έχουν βιώσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες αλλά και τις σκέψεις του για το μέλλον σε μια κοινωνία στην οποία η βία και η κακοποίηση σε βάρος παιδιών είναι δυστυχώς ιδιαίτερα συχνή.

Η συζήτηση με τον κ.Κανάκη ... τροφή για σκέψη, γιατί τα δεδομένα δε χωρούν αισιοδοξία. "Δεν περνάει εβδομάδα που να μην ενημερωθούμε για κάποιο περιστατικό" - αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ΟΑΣΗ παραμένει στην "πρώτη γραμμή", συνεργάζεται με τις αρχές και με τη συνδρομή πλήθους εθελοντών στέκεται στο πλευρό οικογενειών που χρειάζονται στήριξη και βοήθεια.

Το "μπαλάκι" πέφτει αναμφισβήτητα στον καθένα από εμάς. Η ανάγκη να στρέψουμε το βλέμμα μας στον καθρέφτη μας αλλά και στα παιδιά και με πιο διεισδυτικό τρόπο, είναι περισσότερο από επιβεβλημένη. Αν μας σοκάρουν τα νούμερα που λένε - μεταξύ άλλων - ότι 1 στα 6 παιδιά στην Ελλάδα θα πέσει θύμα ενός τουλάχιστον περιστατικού σεξουαλικής κακοποίησης, αν μας προκαλούν απέχθεια, απόγνωση και αποτροπιασμό τα περιστατικά που αποκαλύπτονται με πρωταγωνιστές ανυπεράσπιστα παιδιά που υποφέρουν στα χέρια διεστραμμένων ενηλίκων, τότε ... κάτι πρέπει να κάνουμε!

 

Διαβάστε επίσης:

Τα "κρυφά" σημάδια της παιδικής κακοποίησης

Ενδοοικογενειακή βία: Όταν οι δαίμονες μάς καταδιώκουν μέσα στο ίδιο μας το σπίτι

Η ιστορία της Μαρίας: οι δαίμονες ΔΕΝ είναι ανίκητοι...

Bruise Down: Η εφαρμογή που θα σώζει τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας

 

 

Διαβάστε εδώ όλα τα αφιερώματα της δράσης "Cretalive εν δράσει"


ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS • 2811 11 7 100

Πηγή: Κεντρική φωτογραφία: create.vista.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ