Χανιά: Τα κύματα «έπνιξαν» το παλιό λιμάνι (βίντεο και φωτογραφίες)
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η επέλαση της κακοκαιρίας στα Χανιά
Με ισχυρές κατά τόπους βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους κύλησε η νύχτα στον Νομό Χανίων, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα.
Στο παλιό λιμάνι των Χανίων, η ένταση των ανέμων και ο έντονος κυματισμός δημιούργησαν εικόνα χειμωνιάτικου σκηνικού. Τα κύματα έφτασαν μέχρι τις εισόδους καταστημάτων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δυσκόλεψαν ακόμη και τη διέλευση των πεζών.
Η δύναμη της θάλασσας ήταν τέτοια, ώστε σε αρκετά σημεία προκλήθηκαν φθορές στις πλάκες του λιθόστρωτου. Πρόκειται για φαινόμενο που έχει καταγραφεί και στο παρελθόν, όταν στην περιοχή επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα.
Η ίδια εικόνα καταγράφηκε και με το πρώτο φως της ημέρας. Τα κύματα συνεχίζουν να ανεβαίνουν στο πλακόστρωτο του παλιού λιμανιού, ενώ κατά τόπους σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις.
Την ίδια ώρα, λόγω των θυελλωδών ανέμων, παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου. Εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, το πλοίο από τη Σούδα αναμένεται να αναχωρήσει για τον Πειραιά το βράδυ του Σαββάτου.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά
- Ευθύμιος Λέκκας: «Θέλει προσοχή στην Κρήτη – Επιβαρυμένα τα εδάφη από τις βροχοπτώσεις»
- Ιεράπετρα: Παραλίες γεμάτες λάσπες, κλειστοί δρόμοι και κατολισθήσεις στην Αχλιά (Φωτό)
- Ιεράπετρα: Εφιαλτική νύχτα από την κακοκαιρία - Απεγκλωβισμοί τουριστών, κλειστοί δρόμοι και αυτοκίνητα στη θάλασσα




