Χωρίς κάμερες οι σχολικές αίθουσες στο 4ο ΓΕΛ

Χωρίς κάμερες οι σχολικές αίθουσες στο 4ο ΓΕΛ

Τι αποφάσισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου

Χωρίς κάμερες θα γίνονται τα μαθήματα στο 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου ξεκαθαρίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. που αντιδρά άμεσα στην απόφαση της κυβέρνησης ως προς την ζωντανς αναμετάδοση της εκπαιδευτικής διαδικασίας που προωθεί το Υπουργειο Παιδείας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου ΓΕΛ Ηρακλείου, αναφέρει:

"Στις 8 Μαΐου, το υπουργείο Παιδείας ψήφισε στη Βουλή τροπολογία σχετικά με τη νομοθέτηση της  ζωντανής αναμετάδοσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, παράλληλα με την κατάθεση προς διαβούλευση του πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση, επαναφέροντας  την τράπεζα θεμάτων, την αύξηση των μαθητών ανά τάξη κ.α.

Σαν σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων αποφασίσαμε να μην επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί καμιά διαδικασία απευθείας μετάδοσης μαθημάτων από αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου μας.

  Η διαδικασία αυτή, παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών και καταργεί την ιδιωτικότητα της μαθησιακής διαδικασίας. Οι αίθουσες του σχολείου δεν είναι στούντιο σε reality shows με τα παιδιά μας να εκτίθενται στη θέαση και πιθανή μαγνητοσκόπηση, ακόμη και αν αφορά μόνο τον ήχο. Είναι παραβίαση της προσωπικής ζωής και έκφρασης και μπορεί να επιφέρει , αρνητικές αλλοιώσεις στον ψυχισμό τους.

 Σε μια τάξη, τα παιδιά εκφράζονται, εξωτερικεύουν συναισθήματα, αλληλεπιδρούν με τους συμμαθητές τους και με τους καθηγητές τους, δοκιμάζονται μέσα από τα λάθη τους, ψάχνουν τα όριά τους, αμφισβητούν, αποδέχονται , κοινωνικοποιούνται. Δημιουργούν και έτσι εξελίσσονται.

Πάντα όμως μέσα από την ασφάλεια που τους δίνει το περιβάλλον της τάξης ,χωρίς τον φόβο ότι θα εκτεθούν  σε τρίτα μάτια και αυτιά.

Η παιδαγωγική ελευθερία και η παιδαγωγική σχέση ,δεν θα καταστραφεί μέσα από την δική μας ανοχή.

Το παρόν εγκρίθηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας."

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ