Η "Ανθρώπινη Ασπίδα" ζητά μέτρα για τα επικίνδυνα δέντρα

Newsroom
Newsroom

Έκκληση προς τους ιθύνοντες  για την ασφάλεια των πολιτών απο τις πτώσεις των δέντρων στο νησί μας

Έκκληση για άμεσα μέτρα απευθύνει η "Ανθρώπινη Ασπίδα" προς τους ιθύνοντες, για την ασφάλεια των πολιτών απο τις πτώσεις των δέντρων στο νησί μας. Σε ανακοίνωσή της, μετά και την χθεσινή πτώση δέντρου στον Μασταμπά (δείτε εδώ), η "Ανθρώπινη Ασπίδα" αναφέρει τα εξής:

Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες σε πτώσεις δέντρων, τόσο στις πόλεις όσο και στην ενδοχώρα της Κρήτης, με τους ιθύνοντες σε πολλές των περιπτώσεων να παρακολουθούν ως απλοί θεατές, ενώ--για την τάξη των πραγμάτων-- παρατηρούμε κάποιες πρόσκαιρες αντιδράσεις, οι οποίες διαρκούν μερικά εικοσιτετράωρα μονάχα, μετά τον τραυματισμό ή και τον θάνατο συνανθρώπων μας.

Ήμασταν και θα είμαστε υπερασπιστές του πρασίνου στις πόλεις αλλά και στην ενδοχώρα, μέχρι τον βαθμό εκείνο που απειλούνται ανθρώπινες ζωές.

Έγγραφα και επισημάνσεις σε Δήμους για την επικινδυνότητα συγκεκριμένων δέντρων ενίοτε πέφτουν στο κενό, ελάχιστες κατόπιν πιέσεων θα διευθετηθούν, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν λαμβάνουμε καν απαντήσεις όπως οφείλουν να κάνουν!

Δεν κρούουμε απλά τον κώδωνα του κινδύνου, θέτουμε προ των ευθυνών τους, τους ιθύνοντες, αλλά και τους πολίτες, οι οποίοι ενίοτε παρακωλύουν τις παρεμβάσεις των τεχνικών υπηρεσιών.

Είναι καιρός άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

Δείτε επίσης:

Έπεσε δέντρο στην Λ.Σμπώκου, στο Ηράκλειο - Επί τόπου συνεργείο του Δήμου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ