Η απαγόρευση της μουσικής την "έστειλε" από την Κρήτη στο Ισραήλ

Μετανάστης ελέω πανδημίας, η τραγουδίστρια Βάλλια Ειρηναίου, μιλά στο Cretalive για την νυχτερινή ζωή εκεί αλλά και την αγάπη των Ισραηλινών για τους Έλληνες

Ρεπορτάζ Μυρτώ Βουλγαράκη

Έχει κληθεί πολλές φορές στην ζωή της να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις, κι έχει αποδείξει ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που το βάζουν κάτω. 
Η τραγουδίστρια και μητέρα Βάλλια Ειρηναίου, μια γυναίκα με απίστευτη θέληση και επιμονή, αποφάσισε ότι δεν θα την "νικήσουν" επαγγελματικά τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. 
Καθώς ο κλάδος της διασκέδασης γενικότερα στην χώρα μας, αλλά και στην Κρήτη ειδικότερα ήταν από αυτούς που "χτυπήθηκαν" περισσότερο, έγινε γρήγορα αντιληπτό στην Βάλλια ότι δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά. 
 Αναγκάστηκε, όπως λέει στο Cretalive,  να εγκαταλείψει το Ηράκλειο, αναζητώντας μια καλύτερη επαγγελματική τύχη στο Ισραήλ.

Βάλλια Ειρηναίου

Όπως αναφέρει, στην χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα κορωνοϊού είναι καθημερινά από 70.000 έως και 100.000, δεν υπήρξε απαγόρευση της μουσικής.
"Αγαπούν και προστατεύουν την μουσική", υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι "μπορεί κάποιος να δει ακόμα και σε μια πλατεία μουσικά όργανα που μπορεί όποιος θέλει να τα χρησιμοποιήσει. Μουσικές ακούγονται παντού ακόμα και σε δημόσιους χώρους".

Σύμφωνα με την Βάλλια "οι Ισραηλινοί λειτουργούν και διασκεδάζουν όπως εμείς και ίσως ακόμα πιο παρορμητικά. Είναι θερμός λαός και αγαπάνε τους Έλληνες". 
Τονίζει ακόμα ότι αγαπούν πολύ το ελληνικό τραγούδι και αναφέρει ότι εκτός του μεροκάματου που έχει ένας τραγουδιστής ο οποίος δουλεύει στο Ισραήλ, του δίνονται χρήματα από τους πελάτες την ώρα που τραγουδάει, κάτι που θυμίζει μια Ελλάδα προηγούμενων δεκαετιών.
Επίσης, σημειώνει πόσο προστατευτικοί είναι με τις γυναίκες και ιδιαίτερα όταν γνωρίζουν ότι μια γυναίκα είναι μητέρα. 

Δεν κρύβει ότι νιώθει "οικείους" τους κατοίκους της χώρας αυτής, και υπογραμμίζει ότι στην καθημερινότητά τους είναι πολύ προσεκτικοί σε ότι έχει να κάνει με τα μέτρα προστασίας για την Covid-19.
Ένας από τους λόγους που επέλεξε το Ισραήλ για να τραγουδήσει είναι και το γεγονός ότι υπήρχαν εκεί "δικοί της" άνθρωποι, συνάδελφοι όπως ο Λευτέρης Ντελής, ο οποίος επίσης "μετανάστευσε" εκεί για να μπορέσει να δουλέψει. 

Βάλλια Ειρηναίου

Ο στόχος της Βάλλιας Ειρηναίου είναι να μείνει στο Ισραήλ μέχρι το Πάσχα αλλά, όπως επισημαίνει όλα θα εξαρτηθούν με το αν θα καταφέρει να μείνει για το διάστημα αυτό μακριά από την κόρη της που έχει μείνει πίσω στην Κρήτη.
Χαίρεται που ανοίχτηκε επαγγελματικά μια πόρτα στο Ισραήλ, αλλά φυσικά η καρδιά της είναι στην πατρίδα.  Ήδη για το ερχόμενο το καλοκαίρι έχει πρόταση από κέντρο διασκέδασης στο Ηράκλειο, ενώ σχεδιάζονται και κάποιες συναυλίες υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.
Μέσα στην "λαίλαπα" που έχει φέρει στον χώρο της η πανδημία, η Βάλλια παραμένει αισιόδοξη και εύχεται και ελπίζει να έρθουν καλύτερες μέρες για την ζωντανή μουσική στην Ελλάδα.

Βάλλια Ειρηναίου

Δείτε επίσης: 

Κέρδισε τη ζωή της, άλλαξε την εικόνα της και στέλνει μηνύματα!


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ