Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Κρήτης συγχαίρει το Ν. Χρυσάκη

Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Κρήτης συγχαίρει το Ν. Χρυσάκη

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση

"Αισθανόμαστε περήφανοι που την Ελληνική Αστυνομία κοσμούν τέτοια στελέχη που έχουν την ικανότητα να συγγράψουν ένα επιστημονικό βιβλίο υψηλών προδιαγραφών" τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου με φόντο την ένταξη του βιβλίου του Ν. Χρυσάκη στην εκπαιδευτική ακαδημία ως εγχειρίδιο εκπαίδευσης των Δοκίμων Αστυνομικών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Νικόλαο Χρυσάκη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου για την συγγραφή του βιβλίου «Το Νομικό Status των Ζώων στην Ελληνική Έννομη Τάξη» το οποίο σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη πληροί τις προδιαγραφές για να ενταχθεί στην αστυνομική ακαδημία ως εγχειρίδιο εκπαίδευσης των Δοκίμων Αστυνομικών για τη εκμάθηση της κείμενης νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.

Οι Ενώσεις μας, με την ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για μία επαγγελματική δουλειά την οποία υποστήριξαν ομόφωνα μέσω των Διοικητικών Συμβουλίων μας και βοήθησαν για την έκδοσή του.

Παράλληλα αισθανόμαστε περήφανοι που την Ελληνική Αστυνομία κοσμούν τέτοια στελέχη που έχουν την ικανότητα να συγγράψουν ένα επιστημονικό βιβλίο υψηλών προδιαγραφών όπως αυτό, το οποίο σημειωτέον έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από εισαγγελικές αρχές, δικηγορικούς συλλόγους, φιλοζωικούς συλλόγους κλπ.

Για το συγκεκριμένο βιβλίο άλλωστε έχουν ασκήσει θετική κριτική και ο Γερμανός Ευρωβουλευτής Καθ. Klaus Buchner, αλλά και ο πρώην Ευρωβουλευτής Stefan Eck οι οποίοι ενθουσιάστηκαν από το μοναδικό σε πληρότητα έργο του Α/Δ΄ κ. Χρυσάκη, σημειώνοντας πως είναι ένα εντυπωσιακό έργο που θα πρέπει να αναδειχθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης πολιτικοί εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού φιλοζωικού κινήματος κατά την επίσκεψη τους στην Κρήτη ανέφεραν ότι όμοιο του σε αρτιότητα δεν υπάρχει στην Ευρώπη.

Ειδικότερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φιλοξενούμενος στην ΕΡΤ στην εκπομπή της κ. Τασούλας Επτακοίλη «πλάνα με ουρά», αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο βιβλίο λέγοντας :

“Το πρώτο χρέος μας είναι να επιμορφώσουμε καλύτερα τους αστυνομικούς ώστε να γνωρίζουν ποια είναι τα δικαιώματα των ζώων και ποιες είναι οι υποχρεώσεις και των κηδεμόνων και των πολιτών εν γένει. Το βιβλίο αυτό είναι μία σπουδαία δουλειά η οποία αξίζει να αναδειχθεί και προφανώς αξίζει να διδάσκεται στα πλαίσια μίας αστυνομικής επαναξιολόγησης την οποία κάνουμε για την εκπαίδευση των αστυνομικών, η οποία θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί συνολικά. Είναι κάτι το οποίο ούτως η άλλως είχε εξαγγείλει και το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη και ναι έχετε απόλυτο δίκιο ότι και τα ζητήματα των δικαιωμάτων των ζώων θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται ποια στο βασικό πλαίσιο της εκπαίδευσης των Αστυνομικών.”

 

Δείτε επίσης:

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ ο οδηγός του Ν. Χρυσάκη για την προστασία των ζώων

"Εγχειρίδιο" προστασίας των ζώων δια χειρός Κρητικού αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ν. Χρυσάκη για τα δικαιώματα των ζώων

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ