Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ ο οδηγός του Ν. Χρυσάκη για την προστασία των ζώων

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ ο οδηγός του Ν. Χρυσάκη για την προστασία των ζώων

Το νομοθετικό εγχειρίδιο του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Ηρακλείου θεωρείται πρωτοποριακό σε ευρωπαϊκό επίπεδο - Αναφορά στην εκπαίδευση των αστυνομικών έκανε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ηρακλείου Νίκος Χρυσάκης είναι ο συγγραφέας του εγχειριδίου «Το Νομικό Status των Ζώων στην Ελληνική Εννομη Τάξη», ενός οδηγού νομοθεσίας και αστυνομικών ενεργειών για την προστασία των ζώων συντροφιάς.
Είναι το πιο σύγχρονο εγχειρίδιο για το συγκεκριμένο σκοπό. Όμοιο του σε αρτιότητα δεν υπάρχει στην Ευρώπη, όπως αναγνώρισαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού φιλοζωικού κινήματος κατά την επίσκεψη τους στην Κρήτη το καλοκαίρι του 2019. Ο Γερμανός Ευρωβουλευτής Καθ. Klaus Buchner, αλλά και ο πρώην Ευρωβουλευτής Stefan Eck ενθουσιάστηκαν από το μοναδικό σε πληρότητα έργο του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Ηρακλείου, σημειώνοντας πως είναι ένα εντυπωσιακό έργο που θα πρέπει να αναδειχθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προηγουμένως, βέβαια, θα πρέπει να έχει τη θέση που του αξίζει στον ελληνικό χώρο, αφού γράφτηκε για να βοηθήσει τους Έλληνες αστυνομικούς. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό - πέρα από το γεγονός πως βρίσκεται ήδη σε κάθε αστυνομικό τμήμα - είναι να ενταχθεί στην εκπαίδευση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυτό άλλωστε επεσήμανε η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη στον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην εκπομπή «πλάνα με ουρά» της ΕΡΤ με αφορμή τη δική του σχέση με τα ζώα.

Στη συνάντηση που είχε με τον κ. Μητσοτάκη στο καταφύγιο της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης, όπου συζήτησαν για την ευζωία των ζώων συντροφιάς το έργο του κ. Χρυσάκη βρέθηκε στο επίκεντρο.
Η απάντηση του πρωθυπουργού έχει ενδιαφέρον, αφενός γιατί τόνισε πως γνωρίζει το έργο του κ. Χρυσάκη, αφετέρου γιατί έκανε ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για το εγχειρίδιο και την εκπαίδευση των αστυνομικών, όπως προκύπτει από το βίντεο.

Διαβάστε επίσης:

"Εγχειρίδιο" προστασίας των ζώων δια χειρός Κρητικού αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ν. Χρυσάκη για τα δικαιώματα των ζώων

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ