Η επόμενη μέρα τους βρίσκει με χαμόγελο! Οι αριστούχοι των πανελλαδικών είναι πλέον ξέγνοιαστοι!

Η επόμενη μέρα τους βρίσκει με χαμόγελο! Οι αριστούχοι των πανελλαδικών είναι πλέον ξέγνοιαστοι!
Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά

Τώρα, περιμένουν την ανακοίνωση των βάσεων, πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μυλωνά
 

Η χθεσινή μέρα ήταν για εκείνους αγχωτική αλλά και λυτρωτική. Από σήμερα, οι αριστούχοι των πανελλαδικών και από σχολεία του Ηρακλείου μπορούν να κάνουν σχέδια για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι, με μόνη πλέον αγωνία τους, την ανακοίνωση των βάσεων στα Πανεπιστήμια, που αναμένεται φέτος νωρίτερα από ποτέ, πριν από τις 15 Αυγούστου.

Η Εμμανουέλα Γεωργιάδη, από το Λύκειο Ν. Αλικαρνασσού, θέλει να σπουδάσει Πολιτικών Μηχανικών στο Μετσόβιο. Την ενδιαφέρει πολύ να ασχοληθεί με τον κατασκευαστικό κλάδο, της αρέσει πολύ να δημιουργεί. Εξάλλου, ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε ο πατέρας της. 

Εμμανουέλα Γεωργιάδη
Η Εμμανουέλα Γεωργιάδη

Όπως λέει, οι πανελλήνιες είναι ένας αγώνας που δεν ξεκίνησε πέρσι ή φέτος αλλά τον έδινε όλα τα μαθητικά της χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια προσπάθησε ακόμα περισσότερο, έθεσε ψηλά τον πήχη και παρά τις δυσκολίες, όπως την πανδημία, τα κατάφερε. Θεωρεί ότι όποιος έχει στόχο και όνειρα στο τέλος ανταμείβεται. 

Για την Οδοντιατρική Αθηνών ενδιαφέρεται ο Γιάννης Μανταδάκης, από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου, ο οποίος θα ακολουθήσει τα χνάρια της μητέρας του. Είναι ένα επάγγελμα που του αρέσει και το έχει παρακολουθήσει από κοντά. 

Για τη χρονιά που πέρασε, λέει πως ήθελε διάβασμα, συγκέντρωση και όχι υπερβολές, το παν ήταν να μένει συγκεντρωμένος στον στόχο του.

 

Γιάννης Μανταδάκης
Ο Γιάννης Μανταδάκης

Στην Ιατρική θέλει να περάσει η Μαρία Ειρήνη Ζηδιανάκη, από το 4ο Λύκειο Ηρακλείου. Η ίδια νοιάζεται πολύ για τους ανθρώπους και ήταν όνειρό της από τότε που ήταν μικρή. Στην προετοιμασία της αγχώθηκε, όμως, είχε δίπλα της άτομα που ενδιαφέρονταν για την ίδια και στήριξαν την προσπάθειά της. Έλαβε αγάπη όταν τη χρειαζόταν και αυτό μέτρησε θετικά.

Μαρία Ειρήνη Ζηδιανάκη
Η Μαρία Ειρήνη Ζηδιανάκη

Ο Άγγελος Σφυράκης Βεληβασάκης, από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου, δεν έχει καταλήξει ακόμα ποια Τμήματα θα δηλώσει, όπως λέει, δεν το περίμενε ότι θα γράψει τόσο καλά στις εξετάσεις. Μπορεί να περάσει στην Ιατρική αλλά δεν τον ενδιαφέρει τόσο να την ακολουθήσει, περισσότερο θέλει Τμήματα, όπως είναι η Φυσικοθεραπεία, η Χημεία, η Βιολογία, η Φαρμακευτική και η Οδοντιατρική. 

Δε στερήθηκε τις εξόδους του, όμως, ποτέ δεν άφησε πίσω το διάβασμα. Είχε σύστημα, ήταν εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις του και όταν τελείωνε πήγαινε μία βόλτα, κάτι που του προσέφερε ψυχική ηρεμία. Ακόμα, είχε καλούς καθηγητές, στο σχολείο και το φροντιστήριο.

Άγγελος Σφυράκης Βεληβασάκης
Ο Άγγελος Σφυράκης Βεληβασάκης

Η Μαρίνα Ζωγραφάκη, από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου, σκέφτεται να δηλώσει τη Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης, της αρέσει να ασχοληθεί με την έρευνα ενώ μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της και φαρμακοποιό. 

Η Ιατρική δεν είναι κάτι που την ενθουσιάζει, όπως απαντά σε όποιον τη ρωτάει, δεν είναι κάτι που το θέλει τόσο για να αφιερώσει τόσα χρόνια από τη ζωή της.
Η Μαρίνα είχε ξεκινήσει από νωρίς την προετοιμασία της, θεωρεί βασικό να μην υπάρχουν κενά από προηγούμενες τάξεις. Φέτος, ήταν αφιερωμένη στο στόχο της και δεν έβγαινε, ήταν κάτι ψυχοφθόρο, όμως, η επιλογή της τη δικαίωσε.

Μαρίνα Ζωγραφάκη
Η Μαρίνα Ζωγραφάκη

Ψυχολογία θέλει να σπουδάσει η Αγάπη Τζωρμπατζάκη, από το 4ο Λύκειο Ηρακλείου. Είναι κάτι που την ενδιέφερε από μικρή ηλικία, ήθελε να ασχοληθεί με τον άνθρωπο και θεωρεί πως είναι ένας τομέας με προοπτικές.

Από την αρχή πήρε «ζεστά» την προετοιμασία της, δεν έκανε υπερβολές και ξενύχτια, σιγά- σιγά έβγαλε την ύλη, χωρίς άγχος και ψυχραιμία. Στο τέλος το αποτέλεσμα της προσπάθειάς της ήταν θετικό.

Αγάπη Τζωρμπατζάκη
Η Αγάπη Τζωρμπατζάκη

Ο Ιάσωνας Πάσσαμ, από το Πρότυπο Λύκειο Ηρακλείου, θέλει να περάσει στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο ΟΠΑ. Έχει, όπως ξέρει, καλούς καθηγητές, συνδυάζει το μάνατζμεντ με την πληροφορική και είναι μια επιλογή ελκυστική για τον ίδιο. 

Είχε στο πλευρό του καλούς εκπαιδευτικούς, με καλή ψυχολογία, χωρίς άγχος, με πειθαρχία και δουλειά τα κατάφερε. Θετικό ρόλο για εκείνον έπαιξε ότι πήγαινε τακτικά στο γυμναστήριο ενώ δε στερήθηκε τις εξόδους του. 

Ιάσωνας Πάσσαμ
Ο Ιάσωνας Πάσσαμ

 

Δείτε επίσης:

Διάβασμα, πρόγραμμα αλλά και τύχη, σύμμαχοι των αριστούχων των πανελλαδικών εξετάσεων!

Έσπασαν τα κοντέρ και ετοιμάζουν βαλίτσες για το Πανεπιστήμιο!

 Χαμόγελα μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων στα Χανιά

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ