Η καραντίνα "γέννησε" παιχνίδι!

Η καραντίνα "γέννησε" παιχνίδι!

Ο δημιουργός των "7 Λέξεων" ... ξαναχτυπάει!

Η καραντίνα μπορεί να έφερε ευκαιρία ενδοσκόπησης, αυτοκριτικής, οικονομική κρίση, ανεργία και περισσότερες πιο ... προσωπικές στιγμές, να πολλαπλασίασε τα τεστ εγκυμοσύνης και να επιφυλάσσει γεννήσεις Τοξοτών και Αιγόκερων στα τέλη του έτους-αρχές του 2021, έφερε όμως και ... δημιουργία!

Ο Κρητικός προγραμματιστής Φάνης Κουρτικάκης, γνωστός από το μεγάλο του "hit" "7 λέξεις", συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του στα προγραμματιστικά "σοκάκια", δημιουργώντας παιχνίδια για μικρούς και για μεγάλους.

Η αλλαγή δεκαετίας στη ζωή του - έκλεισε τα 40 του χρόνια - τον βρήκε να ζει, όπως όλοι μας, πρωτόγνωρες καταστάσεις και ιστορικές στιγμές. Η καραντίνα δεν τον έριξε όμως, ίσα ίσα ... του έδωσε χρόνο για να δημιουργήσει!

Το νέο του παιχνίδι λέγεται "Εξέλιξη εγκεφάλου" και μια και προσφέρεται και στα ελληνικά και στα αγγλικά, έχει και ξενόγλωσσο τίτλο: "Brain Stars Evolution"! Είναι διαθέσιμο για όλα τα κινητά και όλα τα τάμπλετ. "Ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο και οι περισσότερες πίστες δημιουργήθηκαν όσο ήμασταν σε καραντίνα αφού υπήρχε περισσότερος ελεύθερος χρόνος!" - λέει ο ίδιος στο Cretalive και αναλύει το σκεπτικό του παιχνιδιού:

Εξέλιξη Εγκεφάλου

Σε κάθε πίστα υπάρχει ένα παζλ - σπαζοκεφαλιά που πρέπει να λύσει ο παίκτης. Στις πρώτες πίστες η λύση είναι πολύ απλή και αρκεί λίγη παρατηρητικότητα. Στην πορεία απαιτείται περισσότερη σκέψη αφού η λύση δεν είναι αυτή που φαίνεται με την πρώτη ματιά!
Ο στόχος είναι η διασκέδαση αλλά και η εκπαίδευση του μυαλού αφού θα χρειαστεί να σκεφτούμε έξυπνα και δημιουργικά!
Αν μία πίστα είναι πολύ δύσκολη για κάποιον, προσφέρεται πάντα δωρεάν, ο τρόπος για να ολοκληρωθεί η πίστα!
Μέχρι τώρα έχει 95 πίστες και προστίθενται αρκετές νέες κάθε εβδομάδα.

Το παιχνίδι απευθύνεται θεωρητικά σε όλες τις ηλικίες και έχει λάβει την ανάλογη πιστοποίηση. Ο ίδιος εκτιμά πάντως ότι ίσως είναι δύσκολο για παιδιά δημοτικού. "Ίσως από πέμπτη - έκτη τάξη και μετά. Νομίζω το χαίρονται πραγματικά άτομα από Γυμνάσιο και μετά. Φαίνεται αστείο και ευχάριστο αλλά θέλει πολλή σκέψη!" - εξηγεί ο Φάνης Κουρτικάκης.

Κατεβάστε την "Εξέλιξη Εγκεφάλου" για android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.greenblueinteractive.brainevolutiona
και για iOS: https://apps.apple.com/gr/app/brain-evolution/id1502079046?l=el

Εξέλιξη Εγκεφάλου

Εξέλιξη Εγκεφάλου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ