Η Κοιν.Σ.Επ. «3win Action» συμμετέχει στο ευρωμεσογειακό έργο «MAST - MAking Sustainable Tourism possible»

Newsroom
Newsroom

Το έργο επικεντρώνεται στην παραγωγή μιας καινοτόμας πλατφόρμας αυτο-αξιολόγησης της βιωσιμότητας των ξενοδοχείων όλων των μεγεθών

Ολοκληρώθηκαν χθες στη Βαρκελώνη, οι εργασίες της εναρκτήριας συνάντησης των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος  Interreg Euro-MED “MAST - MAking Sustainable Tourism possible”, το οποίο επικεντρώνεται στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός καινοτόμου εργαλείου βασισμένου στην τεχνητή νοημοσύνη, προς όφελος των επιχειρήσεων φιλοξενίας για την αυτό-αξιολόγηση της βιωσιμότητας της λειτουργίας και των υπηρεσιών τους,. Στο πρότζεκτ συμμετέχει ως βασικός εταίρος η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «3win Action», με έδρα το Ηράκλειο.

Στόχοι του προγράμματος είναι η προστασία του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της τουριστικής δραστηριότητας, η σύσταση διαδικασιών, στρατηγικών και πολιτικών για την καλύτερη διαχείριση των καταλυμάτων, η προώθηση παράλληλα νέων καινοτόμων οικολογικών επιχειρηματικών μοντέλων.

Το “MAST - MAking Sustainable Tourism possible” συγκροτείται από 5 εταίρους, το ιταλικό Πανεπιστήμιο του Ουρμπίνο "Carlo Bo", την ένωση επιχειρήσεων CENFIM από την Ισπανία, το Πανεπιστήμιο της Πριμόρσκα της Σλοβενίας, την περίφημη ΜΚΟ «Sarajevo Meeting of Cultures» από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και την «3win Action».

Στη συνάντηση της Βαρκελώνης παρουσιάστηκαν ο σχεδιασμός καθώς και το στρατηγικό πλάνο του έργου. Επίσης, τέθηκαν τα αναγκαία χρονοδιαγράμματα και συζητήθηκαν οι άξονες δράσης που θα αναλάβει ο κάθε εταίρος κατά τη διάρκεια της υλοποίησης για το επόμενο διάστημα 2 ετών.

Την «3win Action» εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, Δρ. Λεωνίδας Παπακωνσταντινίδης, Δρ. Ακριβή Βαγενά, Μανώλης Λυγεράκης, Βασίλειος Σπόκος και ο Gian Andrea Garancini ως Project Manager.

med tourism Sustainable
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ