Όταν η Κρήτη "άνοιγε" δρόμους αντίστασης κατά των ναζί

Όταν η Κρήτη "άνοιγε" δρόμους αντίστασης κατά των ναζί

Ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Γιάννης Σκαλιδάκης μιλά σε ένα ακόμη επετειακό podcast του Cretalive

Με αφορμή τα 80 χρόνια από την επέτειο της Μάχης της Κρήτης ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Γιάννης Σκαλιδάκης, μιλά στο επετειακό podcast του Cretalive, για τη σημασία του ιστορικού γεγονότος στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μιλώντας στην Ελίνα Φαρσάρη, ο γνωστός ιστορικός, αναφέρεται στην αντίδραση του Κρητικού λαού απέναντι στους ναζί, ως μια πρώτη μορφή αντίστασης στον ευρωπαϊκό χώρο και προχωρά σε μια αποτίμηση της Μάχης της Κρήτης.

Ο κ. Σκαλιδάκης περιγράφει το ιστορικό πλαίσιο και αναλύει τη σημασία που είχε για τα στρατεύματα κατοχής η κατάκτηση του νησιού. Ακόμη, ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης μιλά για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι Γερμανοί κατακτητές στην Κρήτη, αντιμετωπίζοντας με ωμή βία κατά των αμάχων τη λαϊκή αντίδραση που συνάντησαν κατά τη διάρκεια του αιματηρού δεκαημέρου της Μάχης της Κρήτης. 

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Σκαλιδάκη:

Διαβάστε επίσης:

Ο αόρατος πόλεμος των κατασκόπων πριν την επική Μάχη της Κρήτης

Επετειακό podcast: Άγνωστες πτυχές της Μάχης του Ηρακλείου τον Μάη του '41

Μάχη της Κρήτης: Οι αυτόχθονες Μαορί που πολέμησαν με ξιφολόγχες τους Γερμανούς

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ