Η ώρα της δικαιοσύνης για τη φονική συμπλοκή

Η ώρα της δικαιοσύνης για τη φονική συμπλοκή

Για την δολοφονία του 17χρονου, ο οποίος δέχθηκε θανατηφόρα πισώπλατη μαχαιριά, η υπόθεση έχει κλείσει

Σχεδόν έξι χρόνια μετά την φονική συμπλοκή στο Ροτάσι ανάμεσα σε μέλη δύο κτηνοτροφικών οικογενειών, με θύμα τον 17χρονο Γιώργο Βελεγράκη, εκδικάστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η υπόθεση σε ό,τι αφορά στους ενήλικες εμπλεκόμενους. 

Για την δολοφονία του 17χρονου, ο οποίος δέχθηκε θανατηφόρα πισώπλατη μαχαιριά από το χέρι συνομήλικου του, η υπόθεση έχει κλείσει δικαστικώς καθώς ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο σε 12 έτη ποινή κάθειρξης και ήδη έχει εκτίσει την ποινή του και είναι ελεύθερος.

Σε ό,τι αφορά στην  δίκη, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ένοχους τους τέσσερις κατηγορούμενους (μέλη των δύο οικογενειών) για την συμπλοκή. 

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία, 4-3 ψήφων, μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του θείου του θύματος σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 9 μηνών. 

Του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της τέλεσης πράξης υπό βίαιη θλίψη που προκάλεσε άδικη εναντίον του ενέργειας. 

Σε σχέση με τους τρεις συγγενείς του ανήλικου τότε δράστη, κρίθηκαν ένοχοι με αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. 

Στον πατέρα και στον γαμπρό του βασικού κατηγορούμενου επιβλήθηκε ποινή δύο ετών και 10 μηνών. Στον αδελφό του που επιπλέον κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών εναντίον μελών της άλλης οικογένειας, επιβλήθηκε ποινή 3 ετών και 10 μηνών. 

Το δικαστήριο μετέτρεψε προς 5 ευρώ ημερησίως την ποινή των καταδικασθέντων και αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ