Η "πρεμιέρα" των πανελλαδικών, όπως την έζησαν οι υποψήφιοι

Η "πρεμιέρα" των πανελλαδικών, όπως την έζησαν οι υποψήφιοι

Τι λένε στην κάμερα του cretalive για τα θέματα και την περίεργη σχολική χρονιά

Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψήφιους να ρίχνονται στην μάχη και να εξετάζονται στην Νεοελληνική Γλώσσας και Λογοτεχνία.

Κάτω και από πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω και της πανδημίας οι υποψήφιοι μαθητές και στην Κρήτη έσπευσαν στα εξεταστικά κέντρα για να εξεταστούν φορώντας μάσκες και με τα self test ανά χείρας ορίζει η διαδικασία.

@EUROKINISSI

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα εξελίχθηκαν ομαλά τουλάχιστον σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι, ενώ σε μια περίπτωση μόνο, ένα υποψήφιος στο Ηράκλειο, που έδινε ξανά πανελλήνιες και όχι τελειόφοιτος, δεν πήγε να δώσει εξετάσεις γιατί βρέθηκε θετικό το self test στο οποίο είχε υποβληθεί.

Υποψήφιοι μίλησαν στην κάμερα του cretalive για τα θέματα αλλά και την περίεργη σχολική χρονιά

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της Έκθεσης για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών λυκείων αφορά τους νέους και πώς θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής μετά την πανδημία, ενώ το κομμάτι της λογοτεχνίας είχε να κάνει με ποίημα του Νίκου Γκάτσου.
 

@EUROKINISSI

6.495 υποψήφιοι σε όλη την Κρήτη

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό στις φετινές εξετάσεις θα λάβουν μέρος 6.495 υποψήφιοι σε όλη την Κρήτη, 4.797 υποψήφιοι ΓΕΛ (εκ των οποίων 287 προφορικά εξεταζόμενοι) και 1.698 υποψήφιοι ΕΠΑΛ (εκ των οποίων 251 προφορικά εξεταζόμενοι).

Σε επίπεδο Περιφέρειας θα λειτουργήσουν δύο ειδικά εξεταστικά κέντρα για τα ΕΠΑΛ (ένα στο Ηράκλειο και ένα στα Χανιά) και έξι ειδικά εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ (τρία στο Ηράκλειο, ένα στα Χανιά, ένα στο Ρέθυμνο και ένα στο Λασίθι).

 

 

φωτογραφίες EUROKINISSI

 

Δείτε επίσης:

Πανελλήνιες 2021: Αυτά είναι τα θέματα σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Ξεκινούν, σήμερα, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και την Ελλάδα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ