"Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση", λένε οι καθηγητές

"Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση", λένε οι καθηγητές

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Ηρακλείου.

Κατά της τηλεκπαίδευσης τάσσεται η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου.

Τονίζει πως "είναι προφανές ότι οι καιρικές συνθήκες επιτείνουν το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στα σχολεία, επειδή η κυβέρνηση αδιαφορεί εγκληματικά για την υγειονομική προστασία και συνολικότερα για την ασφαλή λειτουργία  των σχολείων, εκθέτοντας την εκπαιδευτική  κοινότητα και συνολικότερα την κοινωνία στον ύψιστο υγειονομικό κίνδυνο. Η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα για 15 τμήματα και προσλήψεις εκπαιδευτικών, υπαλλήλων καθαριότητας, στήριξης του ΕΣΥ κλπ. Η μη  ικανονοποίηση αυτών των δίκαιων  αιτημάτων μας από την κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την έλλειψη  των αναγκαίων μέτρων θέρμανσης, μεταφοράς  των μαθητών,  συνολικότερης πρόληψης και προστασίας των σχολείων επιβεβαιώνουν στην πράξη την πλήρη περιφρόνηση της κυβέρνησης έναντι των μορφωτικών αναγκών των λαϊκών στρωμάτων

Παρ/λα , η κυβέρνηση ..δίδει προφορικές  εντολές για χρήση του webex στα κλειστά λόγω του ψύχους σχολεία, επιδιώκοντας ξανά την παραπλάνηση των  μαθητών,  των εκπαιδευτικών, των  γονέων και συνολικότερα της κοινής γνώμης, συγκαλύπτοντας τη δραματική υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, αλλά και την συνολικότερη πολιτική της  μορφωτικής περιθωριοποίησης των λαϊκών στρωμάτων  που εφαρμόζει.

Οι κυβερνητικές εντολές  όμως δε μπορούν παρά  να λειτουργούν  ως μέσο λαϊκής παραπλάνησης, αφού προσκρούουν τόσο στην απλή λογική, όσο και στο θεσμικό πλαίσιο για την τηλεκπαίδευση.

Ειδικότερα: Τα σχολεία είναι κλειστά,  με ευθύνη του Δήμου  και της Περιφέρειας,  γιατί η μεταφορά  μαθητών και των  εκπαιδευτικών, αλλά και η  παραμονή τους  στο σχολικό χώρο κρίνεται  από τους εν λόγω φορείς  επικίνδυνη  για την ασφάλεια όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας .Αρα, σε κλειστά  σχολεία οι εκπαιδευτικοί δε μπορούν να προσέλθουν τις μέρες του ψύχους, αφού για  λόγους πολιτικής προστασίας οι Φορείς της Τ. Αυτοδιοίκησης  τα κρατούν κλειστά

Επιπλέον, το θεσμικό πλαίσιο,  όπως το αναφέρει και η απόφαση της ΟΛΜΕ, προβλέπει ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να κάνουν χρήση του webex από το σπίτι τους και με τα δικά τους τεχνικά μέσα, αλλά από το χώρο του σχολείου και με τα τεχνικά μέσα που αυτό διαθέτει.

Συνεπώς, οι προφορικές εντολές της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για τηλεκπαίδευση προσκρούουν τόσο στη λογική, όσο και στις διατάξεις του νόμου.

Τονίζουμε επίσης ότι τα σχολεία που κλείνουν οι φορείς της Τ.Αυτοδιοίκηση ,με δικές τους αποφάσεις, δε μπορούν να είναι ανοιχτά με προσωπικές αποφάσεις στελεχών της Διοίκησης .Η απόφαση των εν λόγω   Φορέων έχουν  καθολική ισχύ και δεν εφαρμόζεται κατά περίπτωση. Συνεπώς,  δε μπορούν  κάποιοι διοικητικοί παράγοντες  να δηλώνουν ότι θα ανοίξουν τα σχολεία που κλείνουν οι Φορείς  της Τ. Αυτοδιοίκησης με δικές τους αποφάσεις.

Στη βάση αυτή, καλούμε τους διευθυντές να ΜΗΝ πιέζουν τους  εκπαιδευτικούς  και τους συναδέλφους να ΜΗΝ κάνουν χρήση της τηλεκπαίδευσης  τις ημέρες που οι Δήμοι κλείνουν τα σχολεία για λόγους προστασίας.

·        ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

·        ΔΕΙΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ  ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ  ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. ΚΑΙ  ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ."

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ