Ιεράπετρα: Φοβούνται υποβιβασμό του νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας

Newsroom
Newsroom

Απολογισμός της επίσκεψης της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας

«Παραθέσαμε τα προβλήματα  μας, αλλά δεν πήραμε καμία δέσμευση», τόνισε στο Θέμα Κρήτης 103.1 ο πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων του νοσοκομείου Ιεράπετρας, Δημήτρης Βλασσάκης, αναφερόμενος στη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο κινδυνεύει να υποβαθμιστεί και να μετατραπεί σε κέντρο Υγείας και περιέγραψε μία δύσκολη κατάσταση, στην οποία απαιτούνται άμεσες λύσεις.

 

Λογιάδης: "Η απαξίωση του ΕΣΥ οδηγεί σε κλείσιμο το νοσοκομείο Ιεράπετρας

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Ιεράπετρας και σε ανακοίνωσή του για την επίσκεψη αυτή σημειώνει:

"Με αφορμή την παραίτηση του μοναδικού παθολόγου από το Νοσοκομείο Ηρακλείου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, επισκέφθηκε το νοσοκομείο και συνομίλησε με τον αναπληρωτή διοικητή και τους εργαζόμενους.

Το νοσοκομείο είναι δραματικά υποστελεχωμένο από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα τελευταία χρόνια  ενώ εκτός από την έλλειψη προσωπικού υπάρχουν και ελλείψεις στα φάρμακα.

Το καλοκαίρι ο πληθυσμός της Ιεράπετρας τετρατραπλασιάζεται λόγω του τουρισμού και η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείο είναι επιτακτική ανάγκη για όλους.

Γιώργος Λογιάδης Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Επίσης, ο κ. Λογιάδης ενημερώθηκε ότι κοντά στο νοσοκομείο, ανοίγει ιδιωτική κλινική, για να καλύψει τις ανάγκες που το κράτος δεν μπορεί να παρέχει, λόγω της απαξίωσης του νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Οι πολίτες της  Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής καταδικάζονται σε υγειονομική φτώχεια. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπορεύσιμο. Κάθε μεθόδευση προς αυτή την κατεύθυνση είναι καταδικαστέα, τονίζει το ΜέΡΑ25".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ