Ημερίδα ΣΥΡΙΖΑ για σεισμόπληκτους: Έμειναν μόνοι τους οι δήμαρχοι… όταν έσβησαν οι προβολείς της δημοσιότητας !

Ημερίδα ΣΥΡΙΖΑ για σεισμόπληκτους: Έμειναν μόνοι τους οι δήμαρχοι… όταν έσβησαν οι προβολείς της δημοσιότητας !

Ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι

Την ενίσχυση της κρατικής παρέμβασης και μέριμνας στις σεισμόπληκτες περιοχές των Δήμων Μινώα και Αρχανών -Αστερουσίων ζήτησαν π.Υπουργοί, Βουλευτές, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και τοπικοί φορείς στην ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Αρκαλοχώρι, εκφράζοντας παράλληλα την αντίδραση τους, ότι οι Δήμαρχοι και οι σεισμοπαθείς έμειναν μόνοι τους μετά που “έπεσαν τα φώτα “της δημοσιότητας και ότι μοναδικό τους στήριγμα είναι η Περιφέρεια Κρήτης.

Στους χαιρετισμούς τους επίσης ο Γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κλαράκης, αλλά και με παρεμβάσεις τους μέσω “ζουμ” οι π.Υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς οι παριστάμενοι Βουλευτές Σ.Βαρδάκης,Χ..Μαμουλάκης, Ν.Ηγουμενίδης, Κ.Ζαχαριάδης, αλλά και παριστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για ανακολουθίες, λάθη και παραλήψεις καλώντας την να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί στις άμεσες πιεστικές ανάγκες που τίθενται αλλά και για το σχέδιο ανασυγκρότησης.

ημερίδα αρκαλοχώρι

Μάλιστα ο Ν.Παππάς ανακοίνωσε ότι η στάση της Κυβέρνησης καταγγέλλεται από το ΣΥΡΙΖΑ και το όλο θέμα θα έρθει στην Βουλή και θα γίνει Πανελλήνιο θέμα. Οι Βουλευτές και τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την αλληλεγγύη και στήριξη τους τόσο στους σεισμοπαθείς, όσο και στην Περιφέρεια, στους Δήμους, τους τοπικούς φορείς που παλεύουν μόνοι τους με τόσες ανάγκες και προβλήματα.

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ: ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Ειδικότερα στους χαιρετισμούς τους οι Δήμαρχοι Μανόλης Φραγκάκης και Μανόλης Κοκοσάλης ζήτησαν άμεσες παρεμβάσεις  απο την κρατική εξουσία στην κάλυψη όλων των αναγκών σίτιση, στέγασης των σεισμόπληκτων και συγκεκριμένα μέτρα και σχέδια ανασυγκρότησης των σεισμόπληκτων Δήμων. ”Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές, όμως η κρατική μέριμνα πρέπει να ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα γιατί μετά που έπεσαν τα φώτα της δημοσιότητας μένουμε μόνοι με μοναδικό στήριγμα μας που παλεύουμε μαζί την Περιφερεια Κρήτης, την οποία και ευχαριστούμε” τόνισαν με έμφαση οι Δήμαρχοι και τοπικοί εκπρόσωποι.

Μάλιστα ο Μανόλης Κοκοσάλης αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, ”με τα 200 χιλιάρικα που μου έδωσαν που να καλύψουμε τόσες ανάγκες στην σίτιση αστέγων όταν στο Δήμο μου έχω καταμετρημένα 1200 κόκκινα και κίτρινα  σπίτια;» Στο ίδιο πνεύμα και ο Μανόλης Φραγκάκης που ανέφερε, ότι ”Χρειαζόμαστε άμεσες ενέργειες γιατί έχουμε στο Δήμο Μινώα 1500 άστεγους και πάνω από   3.000 σπίτια ακατοίκητα. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια, τους εθελοντές χορηγούς, σωματεία, πολίτες αλλά χρειάζεται και η γενναία κρατική ενίσχυση, αλλά και συγκεκριμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Ο Παριστάμενος Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης απο την πλευρά του τόνισε, την ανάγκη της στενής συνεργασίας όλων κεντρικής διοίκησης, Περιφέρειας, Δήμων και πως η Περιφέρεια Κρήτης, είναι  έτοιμη να συνεχίσει  τη συνεργασία με όλους τους φορείς σχεδιάζοντας το μοντέλο για την ολιστική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της περιοχής.
> Μια κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση-όπως είπε -που θα στηριχθεί στην αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας. Επίσης ο κ. Αρναουτακης ανέφερε  ότι οι πόροι του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος της Κρήτης, των τομεακών προγραμμάτων, των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων, θα ενισχύσουν σημαντικά την πορεία της ανασυγκρότησης των δύο Δήμων και ότι ,ο στόχος είναι να πειστούν  οι άνθρωποι  της περιοχής, ότι αξίζει να παραμείνουν στον τόπο τους και ότι το μέλλον θα είναι ευνοϊκότερο από το παρόν. Ο κ. Αρναουτάκης παράλληλα πρόσθεσε, ότι ,χρειάζεται ένα πρόγραμμα μακροπρόθεσμης ανάκαμψης, πρέπει να επικεντρωθεί σε ζητήματα που σχετίζονται με την αναβάθμιση του πολεοδομικού και δομημένου περιβάλλοντος, αλλά και την αξιοποίηση των υπαρχόντων πολεοδομικών σχεδίων και την άμεση έναρξη εκπόνησης ειδικού πολεοδομικού σχεδίου της περιοχής, τα οποία θα αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο για την ανασυγκρότησή της.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ -ΟΜΙΛΙΕΣ

Στην ημερίδα που οργανώθηκε απο την Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο πολύκεντρο της Μητρόπολης, στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι μίλησαν για τις τρεις θεματικές ενότητες (Πολεοδομική ανασυγκρότηση, κοινωνική Συνοχή, Οικονομική ανάκαμψη)οι ομιλητές: Χ.Φασουλας γεωλόγος, Ρ.Κλαμπαξέα καθηγήτρια ΕΜΠ, Ν.Σκουτέλης Καθηγητης Πολυτεχνείου Κρήτης,Α Τσεκούρας ΤΕΕ-ΤΑΚ,Γ.Νικολακακης Καθηγητης Π.Κ,Κατερινα Οικονόμου ΕΛΜΕΠΑ,εκπρόσωπος σεισμόπληκτων,Σ.Βοριάς πρόεδρος Εργατικού κεντρου,Ν.Δρακωνάκης οικονομολόγος, Α.Παπαδερακης Αντιπεριφερειάρχης, Μ.Αλιφιεράκης πρόεδρος ΕΒΕΗ,Γ Σαρρης Οικονομικό Επιμελητηριο,Ν. Χρονάκης πρόεδρος εμπορικού Συλλόγου.Στην Ενότητα χρηματοδοτικά εργαλεία μίλησαν ο τομεάρχης γεωργικής ανάπτυξης,π Υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης ,ο π.γεν,γραμμ. ΕΣΠΑ Παναγιώτης Κορκολής και η προϊσταμένη ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης Μαρια Κασωτάκη.

Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κκ Ανδρέα, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και πολίτες της περιοχής.

ημερίδα αρκαλοχώρι

ημερίδα αρκαλοχώρι

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ