Ηράκλειο: Χωρίς αύξηση τα τέλη άρδευσης για το 2024

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Πού εστιάζει την προσοχή του ο Δήμος

Σε απόλυτη συνάρτηση με την ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής που διεξήχθη την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την διατήρηση των τιμών για τα τέλη άρδευσης στα επίπεδα που είχαν οριστεί το 2020.

Ο προϋπολογισμός των εσόδων μόνο από την άρδευση για τον Δήμο Ηρακλείου υπολογίζεται στα 3.992.881 εκατομμύρια ευρώ για το 2024 ενώ, σύμφωνα με πηγές, υπάρχει χρέος από τους δημότες περίπου 1.500.000 εκατομμύριο ευρώ.

«Αποφασίσαμε μετά την εισήγηση και της αρμόδιας Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, να επικεντρωθούμε στην εισπραξιμότητα του χρέους των δημοτών για τα τέλη άρδευσης για το έτος 2024 και όχι στην αύξηση τους» επισήμανε κατά την εισήγηση του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Αγριμανάκης.

Ο Δήμος λοιπόν ρίχνει όλο το βάρος στην είσπραξη παλαιών χρεών αντί για την αύξηση στα τέλη άρδευσης «ώστε να είμαστε βιώσιμοι απέναντι στις ανάγκες που δημιουργούνται από όλη αυτή την διαδικασία» τόνισε στο Σώμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Κατόπιν τούτων για την τιμολογιακή πολιτική της Υπηρεσίας της άρδευσης προτάθηκε και ψηφίστηκε η επιβολή τιμής 0,14 ευρώ ανά κυβικό μέτρο για τον τομέα του Προφήτη Ηλία και τιμής 0,23 ευρώ ανά κυβικό μέτρο για τους υπόλοιπους αρδευτικούς τομείς.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συζήτηση του θέματος στη Δημοτική Επιτροπή τέθηκε το ζήτημα ότι πολλά αρδευτικά ρολόγια είναι αταυτοποίητα και τίθενται σε προτεραιότητα από την παρούσα Δημοτική Αρχή η εξίσωση της ταυτοποίησης τους ώστε να εισπραχθούν οι χρονίζουσες οφειλές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι καταψηφίζει το θέμα με την αιτιολογία ότι «οι χρεώσεις είναι αλλοπρόσαλλες» ωστόσο το θέμα πέρασε με συνέπεια να μην υπάρχουν αυξήσεις στα τέλη άρδευσης για όλο το τρέχον έτος.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ