Ισόβια και στους "7" για τους 13 τόνους χασίς και τα εκατομμύρια χάπια

Ισόβια και στους "7" για τους 13 τόνους χασίς και τα εκατομμύρια χάπια

Καταδικάστηκαν οι έξι Σύροι - μέλη του πληρώματος και ένας Κύπριος, η εμπλοκή του οποίου προέκυψε στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε και στους επτά του πληρώματος του ρυμουλκού "Andrea", το οποίο βρέθηκε να μεταφέρει στα αμπάρια του σχεδόν 13 τόνους χασίς σε μορφή «σοκολάτας» καθώς και τρία εκατομμύρια χάπια Captagon.

Οι έξι Σύροι - μέλη του πληρώματος και ένας Κύπριος, η εμπλοκή του οποίου προέκυψε στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, κάθισαν στο εδώλιο και καταδικάστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασχεθείσα ποσότητα αποκαλύφθηκε σε δύο …δόσεις. Το Δεκέμβριο του 2017, μετά το «ρεσάλτο» του λιμενικού, νότιας της Κρήτης, βρέθηκαν οι 6,1 τόνοι, η αξία των οποίων ήταν περίπου 70 εκατομμύρια.

Στο παρά πέντε της μεταφοράς του ρυμουλκού στο εξωτερικό, φθάνει στην κεντρική διοίκηση του λιμενικού μία άκρως εμπιστευτική και επείγουσα πληροφορία: το ρυμουλκό Andrea έχει και άλλους τόνους χασίς στα αμπάρια του.

Κλιμάκιο της Αθήνας φθάνει εσπευσμένα στο Ηράκλειο και σε συνεργασία με άνδρες της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου καταφέρνουν να «ξεθάψουν» άλλους τόσους τόνους χασίς «σοκολάτας» και τρία εκατομμύρια Captagon.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ