Και επίσημα Σχολείο "Σπύρου Μουστακλή"

Και επίσημα Σχολείο "Σπύρου Μουστακλή"

Μπήκε η ταμπέλα, η τελευταία λεπτομέρεια - εκκρεμότητα στην τιμή που αποδίδουν οι μαθητές, οι δάσκαλοι και η διεύθυνση του σχολείου στην μνήμη του σπουδαίου αγωνιστή.

Μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2019, ολοκληρώθηκε χθες στο 43ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, όπου και τοποθετήθηκε η ταμπέλα με το όνομα του Σπύρου Μουστακλή. 

Αυτή ήταν και η τελευταία λεπτομέρεια - εκκρεμότητα στην τιμή που αποδίδουν οι μαθητές, οι δάσκαλοι και η διεύθυνση του σχολείου στην μνήμη του σπουδαίου αγωνιστή.

"Κλείνει όμορφα αυτός ο κύκλος" σχολίασε η διευθύντρια του 43ου Δημοτικού Σχολείου Χρύσα Περβολαράκη, η οποία έχει συχνές επαφές με την χήρα του Σπύρου Μουστακλή, η οποία "μας συμπαρίσταται σε ο,τι κι αν κάνουμε" .

Σχολείο Σπύρου Μουστακλή

Η κ. Περβολαράκη θυμήθηκε πως "έπεσε ο σπόρος": Η πορεία ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2019, αλλά η παρακίνηση δόθηκε απ' την ονομασία του δρόμου στον οποίο βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα. "Δεν ήξερα αρκετά πράγματα για τον Σπύρο Μουστακλή, όμως φρόντισα κι έμαθα" παραδέχθηκε η κ. Περβολαράκη. "Όταν έμαθα την ιστορία του θεώρησα χρέος μου να μαθευτεί η ιστορία του να μεταλαμπαδευτεί στα παιδιά. Καλλιεργούμε τις ίδιες αξίες στο σχολείο".

Σχολείο Σπύρου Μουστακλή

Εντός του σχολικού συγκροτήματος λειτουργεί παράλληλα κι ένα μίνι μουσείο όπου εκτίθενται φωτογραφίες κι άλλα ντοκουμέντα απ' το προσωπικό αρχείο του ηρωικού ταγματάρχη, που όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στους τυράννους της χούντας.

Σχολείο Σπύρου Μουστακλή

Το μουσείο που έχει δημιουργηθεί ανανεώνεται διαρκώς, με εργασίες μαθητών και με υλικό, σαν κι εκείνο που δώρισε ένας άνθρωπος από τον Άγιο Θωμά, ο οποίος είχε φωτογραφίες του παππού του με τον Σπύρο Μουστακλή. "Θέλουμε να το κάνουμε γνωστό στο ευρύ κοινό. Στόχος μας είναι να ανοίγει κάθε Νοέμβρη και να έρχονται να γνωρίζουν τον Σπύρο Μουστακλή μέσα από τα εκθέματα" είπε η διευθύντρια του 43ου Δημοτικού Σχολείου Χρύσα Περβολαράκη, περιμένοντας (όπως όλοι μας) τη λήξη της πανδημίας...

Σχολείο Σπύρου Μουστακλή

Σχολείο Σπύρου Μουστακλή

Σχολείο Σπύρου Μουστακλή

Σχολείο Σπύρου Μουστακλή
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ