Καλά εκπαιδευμένοι αλλά ...κακοπληρωμένοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κρήτη

Ελένη Μπουρμά
Ελένη Μπουρμά

Τι κι αν είναι σωστά κι επαρκώς εκπαιδευμένοι; Τι κι αν το "στοίχημα" του τουρισμού το κερδίσαμε πέρυσι στην Κρήτη, μετά τα "πέτρινα" χρόνια της πανδημίας; 

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο νησί, μαζικά, έχουν εγκαταλείψει το χώρο αναζητώντας αλλού εργασία με την "αιμορραγία" να συνεχίζεται, όπως δήλωσε στο #hashtag του Cretalive και την Ελένη Μπουρμά, ο Πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ν. Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης.

Ο ίδιος σημείωσε πως θα πρέπει, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν, να δοθεί έμφαση σε πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα ή άλλες περιοχές της χώρας που θέλουν να εργαστούν στον Κρητικό τουρισμό και στη συνέχεια να επιλεγούν και οι αλλοδαποί.

Ξεκαθάρισε ότι αυτό έχει να κάνει με το πώς ένας ντόπιος επαγγελματίας θα μπορούσε να αναδείξει τα προτερήματα και τις ομορφιές του τόπου του σε αντίθεση με έναν αλλοδαπό.

Ο κ. Κοκολάκης τόνισε ότι στην παρούσα φάση, κι ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής σεζόν, χιλιάδες συνάδελφοί του αδυνατούν να βιοποριστούν καθώς το εποχικό επίδομα έχει τελειώσει και η νέα χρονιά δεν έχει ανοίξει.

Κάπως έτσι, αναγκάζονται να αλλάξουν επάγγελμα...

 

Ακούστε περισσότερα:

 

Δείτε επίσης:

Αναζητώντας με τα... κιάλια ξενοδοχοϋπαλλήλους - Σε εξέλιξη οι αιτήσεις επαναπρόσληψης

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ