Κάλεσαν την Αστυνομία αλλά βρήκαν τον μπελά τους…

Κάλεσαν την Αστυνομία αλλά βρήκαν τον μπελά τους…

Δεν είχε αρνητικό αποτέλεσμα self test, ούτε μάσκα, όμως, οι γονείς επέμεναν να περάσει το κατώφλι του σχολείου, κάτι που δεν έγινε

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι ξεκάθαρα, χωρίς αρνητικό αποτέλεσμα self test, οι μαθητές δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο.

Δυστυχώς, για ακόμα μια χρονιά, βλέπουμε φαινόμενα έντασης ανάμεσα σε γονείς και διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικούς, με αφορμή τα μέτρα που λαμβάνονται στα σχολεία για την αποφυγή της μετάδοσης της πανδημίας. Την ημέρα του αγιασμού, σε Δημοτικό του Ηρακλείου, γονείς θέλησαν να αφήσουν το παιδί τους στο σχολείο χωρίς το τεστ αλλά και χωρίς μάσκα.

Μάλιστα, ενώ τους εξήγησαν ότι αυτό δεν γίνεται, εκείνοι πέρασαν στον σχολικό χώρο χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Το παιδί πηγαίνει στη Β΄τάξη του σχολείου και από πέρσι υπήρξαν προβλήματα, ιδιαίτερα μετά από την … είσοδο των self tests στα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς επέλεξαν να κρατούν το παιδί στο σπίτι, προκειμένου να μην πηγαίνει σχολείο με μάσκα και να υποβάλλεται σε τεστ.

Τελικά, προχθές οι ίδιοι, αφού δημιούργησαν ένταση στο σχολείο, κάλεσαν την Αστυνομία, όμως, βρήκαν τον μπελά τους. Πίστεψαν πως θα δικαιωθούν αλλά η Αστυνομία δεν μπορούσε να βρει κάτι επιλήψιμο στο σχολείο, που απλώς ακολουθούσε τα πρωτόκολλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα της μαθήτριας συνελήφθη, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό τμήμα, ως το απόγευμα και αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Μάλιστα, το παιδί και την Τρίτη έμεινε εκτός σχολείου.

Δεν είναι οι μόνοι… Δυστυχώς, το παραπάνω περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Ακόμα και χθες, δεύτερη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, γονείς καταθέτουν τις γνωστές πια υπεύθυνες δηλώσεις, με τις οποίες τονίζουν πως δεν θα δεχτούν να γίνονται ιατρικές πράξεις στα παιδιά τους. Οι εκπαιδευτικοί, ακόμα μια φορά, λοιπόν, καλούνται να διαχειριστούν όσους γονείς αντιδρούν στα μέτρα, τα οποία επιβάλουν τα συναρμόδια Υπουργεία, Παιδείας και Υγείας, και όχι οι ίδιοι.

 

 

Δείτε επίσης:

Πρώτο κουδούνι, πρώτο τεστ για τα νέα μέτρα στα σχολεία!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Φωτογραφία αρχείου 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ