Κάλεσμα για μαζικό "Όχι" στο νέο ασφαλιστικό
Με αφορμή την αυριανή 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση
Ρεπορτάζ: Αντώνης Παντινάκης
Πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό απηύθυναν στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και της ΑΔΕΔΥ.
Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς: "Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έρχεται με δήθεν αυξήσεις για να μας καταστρέψει! Οι συντάξεις πείνας παραμένουν. Υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στις βασικές τους ανάγκες. Καλούμε όλο τον κόσμο στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, για να σταλεί ένα δυναμικό μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι πρέπει να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές"!
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Ζαχαρίας Ρηγάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Είναι πλέον ξεκάθαρη η πρόθεση της κυβέρνησης για την πλήρη αποχώρηση του κράτους από το ασφαλιστικό σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο, ανοίγουν το δρόμο στους ιδιώτες.Είναι τραγικό να συμβαίνει αυτή η κοροϊδία εδώ και χρόνια.
Το ασφαλιστικό σύστημα που θέλουν να περάσουν είναι λαιμητομος. Πρέπει όλοι συνειδητοποιήσουμε την υποχρέωση μας να εναντιωθουμε σε αυτό το νόμο έκτρωμα".
"Το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο για το κοινωνικό κράτος", τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και Μέλος της Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ Γιώργος Μακράκης και συνέχισε λέγοντας:"Το νέο αντιασφαλιστικο νομοσχέδιο βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους νέους στο δρόμο! "
Η εκπρόσωπος της “Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτών” στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου κ. Αρετή ΣπαχήΑρετή Σπαχη ανέφερε:"Εχθρός της κυβέρνησης είναι ο λαός και οι αγώνες! Θέλουν να ζουν με επιδόματα ελεημοσύνης! Θεσμοθετουν ένα εργασιακό, κοινωνικό και ασφαλιστικό μεσαίωνα.
Ένας νέος εργαζόμενος δεν πρόκειται να βγει ποτέ στη σύνταξη. Οι επικουρικες συντάξεις γίνονται στην ουσία ιδιωτικές! Καλούμε τον λαό να εναντιωθει σε ένα νομοσχέδιο ταφόπλακα που ισοπεδώνει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και των Συνταξιούχων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στους δρόμο!"
"Η κυβέρνηση ξεριζώνει ο, τι δικαίωμα είχε κατοχυρωθει τα προηγούμενα χρόνια. Δεν θέλουν να υπάρχει κανένα δικαίωμα στη ζωή. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θέλουν να περάσουν διαμορφώνει ένα τοπίο ζούγκλας! Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν μια δυναμική απάντηση με τη δυναμική συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία", υπογράμμισε ο Γιάννης Καταλαγαριαννακης, ενώ ο Νίκος Ζαμπουλάκης σημείωσε:
"Είναι ένας αντιασφαλιστικος νομός που διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση. Χρειάζεται ένας συγκροτημένος αγώνας, συντονισμένος και κλιμακουμενος, που η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δεν θέλουν να τον δώσουν. Εμείς ως Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλούμε όλο τον κόσμο στο άγαλμα του Βενιζέλου, αύριο στις 9και μισή το πρωί, για να βάλουμε μια άλλη λογική για το Εργατικό κίνημα: μια λογική σύγκρουσης εφ' όλης της ύλης, μια λογική υπεράσπισης των δικαιωμάτων και κάλυψης των αναγκών της εργατικής τάξης"
- Στο τραπέζι θέματα της κοινότητας Αγίου Ιωάννη
- "Γάζωσαν" με καλάσνικοφ επιχείρηση εμπορίας κρεάτων
- Διπλή σύλληψη για τις κλοπές σε καταστήματα και επιχειρήσεις