Κάλεσμα συμμετοχής στο παγκρήτιο συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία

Newsroom
Newsroom

Από τον Σύλλογο Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων που θα συμμετάσχουν στο παγκρήτιο συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία την ερχόμενη Πέμπτη, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. 

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής επισημαίνοντας τα εξής:

"Ήρθε για όλους και για όλες μας η ώρα της αντίστασης, της δράσης και της διεκδίκησης. Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 παραλύσει ο υγειονομικός τομέας, οι συνάδελφοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα σε όλους τους νομούς της Κρήτης.

Συμμετέχουμε στην προκηρυγμένη στάση εργασίας από τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ από τις 9:30 π.μ. (9:00 π.μ. για τους νομούς Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου. Για το νομό Ηρακλείου 10:00 π.μ.) μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Συγκεντρωνόμαστε μαζικά στο συλλαλητήριο διάσωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου στις 11:00 π.μ.

Ενάντια στη στοχευμένη απαξίωση του ΕΣΥ, στην υποχρηματοδότηση, στα «εντέλλεσθε» και στην υπερεργασία των υγειονομικών. Μαχόμαστε για τα αυτονόητα, για τον συνάδελφο και την οικογένειά μας, για τη συνολική υγεία και αξιοπρέπεια όλου του πληθυσμού.

Ανυποχώρητος αγώνας για:

  • Στελέχωση όλων των Κέντρων Υγείας, των ΤΟΜΥ και των Νοσοκομείων με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό με επείγουσες και ταχείς διαδικασίες
  • Καμία συγχώνευση, καμία κατάργηση Υγειονομικής Δομής στην Κρήτη, όχι στο «Νέο Υγειονομικό Χάρτη»
  • Απορρόφηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων στο σύστημα με μόνιμη σχέση εργασίας, κατάργηση των ληστρικών εργολαβικών συμβάσεων
  • Αύξηση μισθών ώστε να υπερκαλύπτεται ο πληθωρισμός, ένταξη των Υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
  • Γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, όχι στη μετατροπή σε ΝΠΙΔ και στην περαιτέρω εμπλοκή των ιδιωτικών συμφερόντων
  • Σύγχρονοι Οργανισμοί και Οργανογράμματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ