Καλοκαιρινός: «Θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες»

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

«Οι πολίτες έχουν υψηλές προσδοκίες, έχουν την αίσθηση ότι θα άξιζαν κάτι πολύ περισσότερο και αυτή την αίσθηση τη συμμερίζομαι και την ενθαρρύνω», αναφέρει στο Cretalive

Σε λιγότερο από 25 ημέρες ο δήμος Ηρακλείου, έπειτα από εννέα συναπτά έτη, αποκτά μία νέα δημοτική Αρχή με τον Αλέξη Καλοκαιρινό να αναλαμβάνει το ύψιστο αξίωμα της πόλης.

Ο νέος δήμαρχος Ηρακλείου είναι μία σημαντική και πολυδιάστατη προσωπικότητα της πόλης, γνωστός -μέχρι σήμερα- ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ως διευθυντής στο Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου αλλά κυρίως μέσα από τη συνέχιση της φιλανθρωπικής δράσης των «Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού».

Μιλώντας στα Livetalks του Cretalive ξεκαθάρισε ότι πλέον έχει αποκτήσει μία ευκρινή εικόνα και γνώση αναφορικά με την κατάσταση που παραλαμβάνει στο δήμο Ηρακλείου.

Στην ερώτηση εάν ένας ακαδημαϊκός θα καταφέρει να περάσει ομαλά από τη θεωρία στην πράξη ο ίδιος απαντά με σαφήνεια: «πέρα από την ιδιότητα του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, δραστηριοποιούμαι εδώ και 30 χρόνια στην πόλη σε θέματα κοινωνικά και πολιτισμού και μέσα από αυτή την διαδρομή έρχομαι στον δήμο Ηρακλείου. Βεβαίως είναι μία μεγάλη αλλαγή. Θα κάνω ό,τι μπορώ. Θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες που αποτυπώθηκαν στο εκλογικό αποτέλεσμα».

Αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δήμος ο εκλεγμένος δήμαρχος δεν τρέφει αυταπάτες και το ομολογεί λέγοντας: «οι πολίτες έχουν υψηλές προσδοκίες, έχουν την αίσθηση ότι θα άξιζαν κάτι πολύ περισσότερο και αυτή την αίσθηση τη συμμερίζομαι και την ενθαρρύνω».

Πάρα ταύτα σε ερώτηση εάν ο δήμος πρέπει να "τρέξει" από τη "νεκρά" με μεγάλη επιτάχυνση κατηγορηματικά απαντά ότι «δεν θεωρώ ότι είμαστε στην "νεκρά". Δε θέλω να μηδενίσω το έργο και την προσπάθεια κανενός και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να παράγει κανείς δημοτικό έργο. Παρ’ όλο που έχω μία διαφορετική αντίληψη για το δημοτικό έργο απ’ ότι της απερχόμενης δημοτικής Αρχής δεν θα ήθελα να φθάσω στο σημείο να πω ότι βρισκόμαστε στο "μηδέν". Αλλά από το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε μέχρι το σημείο στο οποίο πρέπει να φθάσουμε η απόσταση είναι μεγάλη. Πρέπει να δουλέψουμε διαφορετικά, να θέσουμε προτεραιότητες και να έχουμε την στοχοπροσήλωση που θα μας επιτρέψει να κάνουμε δημοτικό έργο. Το ζήτημα της Καθαριότητας, που είναι και ζήτημα δημόσιας υγείας, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα μας».

Ο κ. Καλοκαιρινός δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι δύσκολη η κατάσταση αλλά είναι αισιόδοξος, «έχω απόλυτη συναίσθηση ότι αυτό που ενδιαφέρει τον δημότη είναι το τελικό αποτέλεσμα», αναφέρει.

Αναφορικά με τις προτεραιότητες διευκρινίζει ότι απαιτούνται «σωστές ασφαλτοστρώσεις με δρόμους που δεν θα χαλάνε την επόμενη ημέρα. Θα ασχοληθούμε με τα δομικά προβλήματα. Γνωρίζουμε ότι δεν θα αποδώσουν αποτέλεσμα από την πρώτη ή την δεύτερη ημέρα αλλά είναι αναγκαίο να ασχοληθούμε με τα δομικά προβλήματα ώστε η βάση για την ανάπτυξη της πόλης και τη ζωή των ανθρώπων να είναι πολύ βελτιωμένη».

Παράλληλα σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ηρακλείου ξεκαθαρίζει ότι «ο δήμος έχει αναλάβει συμβάσεις τις οποίες δεν μπορεί να εξυπηρετήσει. Αυτό είναι ένα πρόβλημα και αναζητούμε ήδη τις λύσεις. Πρέπει θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε σωστά τους ευρωπαϊκούς πόρους και πρέπει να έχουμε στρατηγική για να διεκδικούμε εγκαίρως με τις κατάλληλες μελέτες τα χρήματα αυτά και να πηγαίνουν εκεί όπου πράγματι αποδίδουν. Ο δήμος Ηρακλείου ασφαλώς θα είναι πιο διεκδικητικός».

Σχετικά με το κοινωνικό έργο που επιτελείται στα «Ιδρύματα» δηλώνει ότι θα είναι παρών και ότι «οι προκλήσεις και οι προσδοκίες είναι μεγάλες και δεν επιτρέπεται να αποτύχουμε». Όλα όσα ανέφερε σχετικά με τα φλέγοντα ζητήματα του δήμου αλλά και τις δικές του προτεραιότητες μπορείτε να τα ακούσετε αναλυτικά στο ηχητικό που ακολουθεί.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ