Καραντίνα τέλος , οι διαρρήκτες επανήλθαν!

Καραντίνα τέλος , οι διαρρήκτες επανήλθαν!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα τις προηγούμενες ημέρες παρατηρήθηκε στην περιοχή των Αρχανών

Δεν έβγαιναν ... ούτε οι διαρρήκτες την περίοδο της καραντίνας, με την αστυνομία να βλέπει για πάνω από δυο μήνες, κατακόρυφη μείωση της εγκληματικότητας (κλοπές και διαρρήξεις). Ωστόσο το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση και επιστροφή στην… κανονικότητα. Αστυνομικοί λένε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί αρκετές κλοπές και διαρρήξεις, κυρίως σπιτιών και δευτερευόντως επιχειρήσεων. «Ο κόσμος βγήκε από το σπίτι του, πήγε στη δουλειά του και αυτό έδωσε ευκαιρία στους δράστες να επαναδραστηριοποιηθούν» σχολίασε στην Εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ", αστυνομική πηγή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα τις προηγούμενες ημέρες παρατηρήθηκε στην περιοχή των Αρχανών. Σύμφωνα με πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν απανωτά περιστατικά κλοπών σε καταστήματα της περιοχής.

Τουλάχιστον εφτά περιπτώσεις καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία, ενώ σημειώθηκαν και άλλες περιπτώσεις που όμως δεν καταγγέλθηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες των διαρρήξεων αυτών ήταν δύο νεαρής ηλικίας άτομα, ο ένας μάλιστα ανήλικος. «Και οι δύο έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία για τον ίδιο λόγο. Ο ένας είναι κάτοικος της περιοχής, ενώ ο συνεργός του μένει στο Ηράκλειο» σχολίασε αστυνομικός. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι τα διαδοχικά χτυπήματα έγιναν Σάββατο προς Κυριακή, τις ώρες που τα καταστήματα ήταν κλειστά.

Οι δύο δράστες, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία από τις Διωκτικές Αρχές, παραβίαζαν 
με τη χρήση κατσαβιδιών ή άλλων αιχμηρών αντικειμένων πόρτες και παράθυρα. Από τα καταστήματα που διέρρηξαν αφαίρεσαν χρήματα από τα ταμεία, δεν προκάλεσαν όμως άλλες ζημιές.

Στο Ηράκλειο, το πρόβλημα επανέρχεται σε περιοχές όπως ο Μασταμπάς και η Θέρισος, όπου εκεί η αστυνομία βλέπει μια διμελή ομάδα διαρρηκτών, η οποία έχει προχωρήσει σε εφτά έως δέκα διαρρήξεις τις προηγούμενες ημέρες με τη μέθοδο της αναρρίχησης. Όπως έλεγαν αστυνομικοί, στην πόλη του Ηρακλείου υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά που έχουν καταγραφεί, ενώ λιγοστές διαρρήξεις έχουν καταγραφεί σε Αλικαρνασσό, Κορώνη Μαγαρά, αλλά και Ατσαλένιο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ