Κατεβαίνουν στην Αρχιεπισκοπή για να διαμαρτυρηθούν για τα βοσκοτόπια

Newsroom
Newsroom

Ειρηνική διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων, με φόντο την αντιπαράθεση με τη Μονή Οδηγητρίας, για τις μοναστηριακές εκτάσεις

Σε ειρηνική διαμαρτυρία προχωρούν, την Πέμπτη το μεσημέρι, οι συνολικά 29 οικογένειες κτηνοτρόφων από την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς που βρίσκονται σε διαμάχη με τον ηγούμενο της Μονής Οδηγητρίας με φόντο, όπως έγραψε το Cretalive, την εκμετάλλευση μοναστηριακών εκτάσεων.

Το όλο θέμα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ενταθεί καθώς οι 29 οικογένειες των κτηνοτρόφων αρνούνται να εγκαταλείψουν μία μεγάλη έκταση έως και 13.000 στρεμμάτων που ανήκει στη μονή και την οποία εκμεταλλεύονται εδώ και πολλά χρόνια, κάποιες από αυτές μάλιστα για περισσότερα από... 100 χρόνια, έναντι μισθώματος με απολύτως νόμιμο τρόπο και με όλα τα παραστατικά, όπως τονίζουν...

Όπως υποστηρίζουν, έχουν εκπλαγεί από τις θέσεις του ηγούμενου της μονής ο οποίος έχει απευθυνθεί στη δικαιοσύνη και στις 7 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στο Ειρηνοδικείο Μοιρών η διαδικασία της έξωσής τους από τη μοναστηριακή περιουσία.

Τονίζουν ότι ουδέποτε απείλησαν τον ηγούμενο και ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι καταπατητές.

Αντιθέτως, όπως σημειώνουν, είναι απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις τους 

Από τη δική του πλευρά, ο ηγούμενος ισχυρίζεται ότι θα έπρεπε κάθε τέσσερα χρόνια να γίνεται δημοπρασία για την παραχώρηση των εκτάσεων αυτών. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

Όμως εκείνοι αντιτείνουν πως έχουν "πέσει από τα σύννεφα" και μάλιστα την Πέμπτη έχουν προγραμματίσει - ενόψει του δικαστηρίου - να πραγματοποιήσουν μία ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης μπροστά στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά.

Καλούν τον κόσμο και την Εκκλησία να σταθεί στο πλευρό τους και ξεκαθαρίζουν πως δεν έχουν καμία απολύτως πρόθεση να δημιουργήσουν πρόβλημα. Είναι δε διατεθειμένοι να ζητήσουν την παρέμβαση ακόμη και του Οικουμενικού Πατριαρχείου...

Οι κτηνοτρόφοι εκμεταλλεύονται τις εν λόγω μοναστηριακές εκτάσεις, συνεπέστατα, όπως υπογραμμίζουν και θεωρούν ότι αυτός ο "διωγμός" τους θανατώνει...

Αφήνουν, μάλιστα, αιχμές για τη διαδικασία της δημοπρασίας και αύριο θα δώσουν περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Ωστόσο, αφήνουν να εννοηθεί ότι ουδέποτε κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της δημοπρασίας - για την οποία δεν ενημερώθηκαν καν- και μιλούν για απευθείας ανάθεση.

 

Δείτε επίσης:

"Πόλεμος" για τις μοναστηριακές εκτάσεις

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

 

 
 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ