Κλείνει προσωρινά η Λότζια- Μετακομίζουν οι υπηρεσίες

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Επί περίπου πέντε μήνες τα γραφεία της Λότζια θα στεγάζονται σε άλλο κτήριο

"Πυρετός" εργασιών επικρατεί στο Δημαρχείο Ηρακλείου καθώς το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Λότζια θα κλείσει προκειμένου να γίνουν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του ιστορικού κτηρίου.

Η διαδικασία της ενεργειακής αναβάθμισης για το εμβληματικό κτήριο της Λότζια, το οποίο είναι και μοναδικό μνημείο- τοπόσημο για την πόλη, έχει βασιστεί στο σχεδιασμό και την ενημέρωση που έχει πραγματοποιήσει η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου.

Σε αυτό το πλαίσιο θα ξεκινήσει άμεσα η μετακόμιση των υπηρεσιών που στεγάζονται στο ισόγειο καθώς και τον α’ όροφο του Δημαρχείου, όπως:

  • Πρωτόκολλο
  • Γραφείο Δημάρχου
  • Γραφεία Αντιδημάρχων
  • Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου
  • Γραφείο Γραμματέως του Δημάρχου

Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών τα παραπάνω γραφεία και υπηρεσίες θα στεγάζονται στο κτήριο της Ανδρόγεω που βρίσκεται επί της ομώνυμης οδού ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετακόμισης, η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο 15ημερο, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση της Λότζια.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί ξανά προς χρήση τον Οκτώβριο με Νοέμβριο του 2023.

Σημειώνεται τέλος ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η μεταφορά όλου του Αρχείου- το οποίο βρισκόταν στα υπόγεια της Λότζια- και μεταφέρθηκε σε αποθήκες του δήμου στο Βενεράτο.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ