Κορωνοϊός και καταλήψεις κλείνουν τμήματα και σχολεία

Κορωνοϊός και καταλήψεις κλείνουν τμήματα και σχολεία

Συνεχίζονται τα λουκέτα στα σχολεία, ενώ η εβδομάδα ξεκίνησε με καταλήψεις από μαθητές που αντιδρούν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου

Με το αριστερό ξεκίνησε η εβδομάδα για τις σχολικές μονάδες του Ηρακλείου. Οι μαθητές προχωρούν σε κινητοποιήσεις για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας ενώ διαμαρτύρονται και για τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό που θεωρούνται ελλιπή.

Υπό κατάληψη τελούν αυτή τη στιγμή το 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και το 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, όπως επίσης και το 3ο και 5ο Λύκειο Ηρακλείου ενώ μαθητές και άλλων σχολικών μονάδων πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις για να αποφασίσουν αν θα κλείσουν τα σχολεία τους.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί άλλες κινητοποιήσεις στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες, όλην Λασιθίου που παραμένουν κλειστές, φυσικά.

 

Μέχρι στιγμής, την πρώτη βδομάδα λειτουργίας των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λουκέτο έχει μπει σε ένα τμήμα του Γυμνασίου Μελεσών, σε τρία τμήματα του 2ου Γυμνασίου Ηρακλείου και σε ένα τμήμα του Γυμνασίου Χερσονήσου.

Όπως εξήγησε στο Cretalive ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Γιάννης Καραγιαννίδης, στο 2ο Γυμνάσιο δεν κρίθηκε σκόπιμο να κλείσει όλο το σχολείο γιατί συνολικά είχαμε δύο κρούσματα που έκλεισαν τρία τμήματα.

1

Τονίζει πως η κατάσταση αυτή τη στιγμή μπορεί να θεωρηθεί ελεγχόμενη, αν λάβει κανείς υπόψη του τον αριθμό των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στα όρια της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου. «Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», σημειώνει.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ