Κρητικός βοηθά στην ανακατασκευή σχολείων στην Τανζανία

Ο Γιάννης Σλήμαν μετέβη στην Τανζανία, έχοντας στο μυαλό του έναν υπέροχο στόχο

Το δικό του μάθημα ζωής δίνει ο Γιάννης Σλήμαν, ο οποίος πριν από έναν περίπου μήνα αποφάσισε να φύγει από τη χώρα μας για να μετακομίζει μόνιμα στην Τανζανία με έναν και μόνο στόχο. Να βοηθήσει στην ανακατασκευή σχολείων εκεί. O νεαρός άνδρας σπούδασε μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Η μητέρα του κατάγεται από την Ηλεία και ο πατέρας του από την Παλαιστίνη. Η οικογένεια μετακόμισε στο Ηράκλειο Κρήτης όταν εκείνος ήταν πέντε ετών.

Με στόχο την προστασία των παιδιών
«Ήταν κάτι που ήθελα πάντα. Ενδιαφερόμουν για θέματα που αφορούν τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και ήθελα πάντα να προσφέρω. Έτσι, αποφάσισα να στείλω αίτηση σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην Τανζανία και με δέχτηκαν. Είμαι εδώ περίπου έναν μήνα και διδάσκω στα παιδιά αγγλικά», εξηγεί ο κ. Σλήμαν μιλώντας στην εκπομπή του OPEN TV, «Τώρα ό,τι Συμβαίνει».

Ο ίδιος περιγράφει τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες κάνουν οι μαθητές μάθημα και τα σχολεία τα οποία μπορεί να καταρρεύσουν ακόμα και στην πρώτη βροχή. «Το σημαντικότερο για εμάς είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος. Δεν είναι όλα αυτονόητα. Τα ίδια τα παιδιά αγωνίζονται για την επιβίωσή τους εδώ», σημειώνει.


Ο κ. Σλήμαν για να περιγράψει την αθωότητα και τον ενθουσιασμό που διακατέχει τα παιδιά στην Τανζανία αναφέρεται σε ένα περιστατικό όταν εκείνα αντίκρισαν για πρώτη φορά ένα κινητό τηλέφωνο. «Το θέμα είναι τα παιδιά να πηγαίνουν στην τουαλέτα και να μην πάθουν ηπατίτιδα και σε δεύτερο χρόνο είναι να μάθουν αγγλικά. Σε κάθε τάξη έχουμε 70 παιδιά», λέει.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ