Μ. Παττακός: Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα και η παράνομη στάθμευση

Ελένη Μπουρμά
Ελένη Μπουρμά

Ο Πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, Μαρίνος Παττακός, μιλά στο #hashtag του Cretalive και την Ελένη Μπουρμά.

Για το "καυτό" πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης στο Ηράκλειο, τις αυξημένες αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας με την παράλληλη ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό - το επόμενο διάστημα - με βάση το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωσή της σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και για τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και δίκυκλα στην πόλη, μίλησε στο #hashtag του Cretalive και την Ελένη Μπουρμά, ο Πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός.

"Το τέλειο δεν υπάρχει πουθενά", τονίζει ο κ. Παττακός αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος, παρά την προσπάθεια που καταβάλλεται τόσο από την ΕΛ.ΑΣ όσο και από τη Δημοτική Αστυνομία με τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα να προκαλούν "πονοκέφαλο"...

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας, σε πανελλαδικό επίπεδο, ο κ. Παττακός ανέφερε ότι με βάση τον πληθυσμό των πόλεων, προβλέπεται η ενίσχυση των κατά τόπους υπηρεσιών ενώ στο Ηράκλειο είναι πιθανό να προσληφθούν πάνω από 70 δημοτικοί αστυνομικοί με την παράλληλη ενίσχυση των αρμοδιοτήτων τους.

Σε ό,τι αφορά στο οξύ πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων και δικύκλων, ο ίδιος δήλωσε ότι υπάρχει μια μικρή μείωση σε σύγκριση με την περσινή χρονιά ενώ έφτασαν, έως τώρα, περίπου τα 500.

Από αυτά έχουν απομακρυνθεί τα 280.

Παράλληλα, απέδωσε την καθυστέρηση που παρατηρείται σε μία σειρά από παράγοντες που όμως έχουν να κάνουν με άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες και όχι με τη Δημοτική Αστυνομία και προανήγγειλε αυστηροποίηση των ελέγχων.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ