"Μάχη" να κρατηθεί ανοιχτός ο ΒΟΑΚ - Επί ποδός μηχανήματα και προσωπικό

"Μάχη" να κρατηθεί ανοιχτός ο ΒΟΑΚ - Επί ποδός μηχανήματα και προσωπικό

Δείτε αναλυτικά που απαγορεύεται η κυκλοφορία - Συνεχείς οι εκκλήσεις να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις

Μετά και τον εγκλωβισμό εκατοντάδων πολιτών στην Αττική Οδό, στην Αθήνα, λόγω της σφοδρότητας των χιονοπτώσεων της κακοκαιρίας "Ελπίς", στην Κρήτη - όπου αναμένονται αύριο έντονα φαινόμενα - γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια να παραμείνει ανοιχτός ο Βόρειος Οδικός Άξονας και να μην κινδυνεύσει κανείς. Στο Ρέθυμνο, και συγκεκριμένα στη Σκεπαστή, το απόγευμα της Δευτέρας, ένα τουριστικό λεωφορείο βρέθηκε σε χαντάκι στην άκρη του δρόμου, ωστόσο - ευτυχώς - ο οδηγός που ήταν μόνος του δεν κινδύνεψε. 

Οι συστάσεις προς όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις είναι συνεχείς ενώ μηχανήματα και χειριστές είναι στο "πόδι", επεμβαίνοντας καταλυτικά ή και προληπτικά όπου υπάρχει ανάγκη. 

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης σε ανάρτησή του καλεί εκ νέου τους οδηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας.

Παράλληλα ενημερώνει,ότι,τα μηχανήματα της Περιφέρειας σε συνεργασία με τους Δήμους δουλεύουν συνεχώς, διασφαλίζοντας ανοιχτό από τα χιόνια το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε Ηρακλείου.

 

Ρέθυμνο - Χιονόπτωση και σε χαμηλά υψόμετρα 

Στα λευκά έχουν «ντυθεί» όλες οι περιοχές περιφερειακά του Ρεθύμνου και σε υψόμετρο άνω των 200 μέτρων με την σύσταση των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών να είναι αυστηρή ως προς τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Όπως ανέφερε στο goodnet.gr ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ρεθύμνης Νικος Βοτσογλου τα μηχανήματα βρίσκονται σε όλους τους δρόμους περιφερειακά της πόλης προκειμένου να διατηρηθούν ανοιχτοί ενώ οι μετακινήσεις των οχημάτων γίνονται αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η «Ελπίδα» σκέπασε όλες τις περιοχές περιφερειακά του Ρεθυμνου- Έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

Ο κος Βοτσογλου απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες οι μετακινήσεις να περιορίζονται αποκλειστικά για λόγους υγείας καθώς το επόμενο 24ωρο τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν και η «Ελπίδα» θα είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη.

ΕΛ.ΑΣ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διακοπή κυκλοφορίας στην Κρήτη 

Οι ρίψεις αλατιού, σε τμήματα τόσο του ΒΟΑΚ όσο και επαρχιακών δρόμων, γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενώ, όπως έγραψε ήδη το Cretalive, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώθηκε ότι λόγω των ιδιαίτερων δυσμενών καιρικών συνθηκών και σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 18:30 ώρα της 24.01.2022 και μέχρι νεοτέρας ως εξής.

 • Στην Επαρχιακή οδό Χανίων – Παλαιοχώρας στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Βουκολιών έως την τοπική κοινότητα  Καντάνου
 • Στην Επαρχιακή οδό Χανίων – Σούγιας στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Χλιαρού  έως  την τοπική κοινότητα  Ροδοβάνι,
 • Της απαγόρευσης αυτής εξαιρούνται, όλα τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ΕΚΑΒ, Αστυνομίας κ.λ.π), τα οχήματα Οδικής Βοήθειας, τα φορτηγά οχήματα που συνδράμουν στο έργο καθαρισμού των οδών.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διακοπές κυκλοφορίας οχημάτων στα εξής σημεία:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

 • Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σε μέρος του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων από την 17:00 ώρα της 24.01.2022 και μέχρι νεοτέρας ως εξής:
 • Επαρχιακή  οδός Φουρνέ – Θερίσσου στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Θερίσσου έως την τοπική κοινότητα  Ζούρβας.
 • Επαρχιακή οδός Χανίων - Κοντοπούλων – Θερίσσου στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Θερίσσου έως την τοπική κοινότητα  Δρακώνας Κεραμειών.
 • Οδός Βασιλείου Πούλακα στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Περιβολίων έως την τοπική κοινότητα Θερίσσου.
 • Επαρχιακή οδός Χανίων – Ομαλού στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Λάκκων έως Ομαλό.
 • Επαρχιακή οδός Βρυσσών – Χώρας Σφακίων στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Αλίκαμπου έως Χώρα Σφακίων.
 • Παράκαμψης του επαρχιακής οδού Νεροκούρου – Μαλάξας μέσω Κέραμου προς Κοντόπουλα, σε όλο το μήκος της.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

 • Θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των τριάμισι (3,5) τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων από την 22:00 ώρα της Δευτέρας (24.01.2022) έως και την 08:00 ώρα της Τρίτης (25.01.2022)
 • Σε όλο το τμήμα της Επαρχιακής Οδού 3 Ρεθύμνου-Αγίας Γαλήνης.
 • Από τη χιλιομετρική θέση 78 (περιοχή Πανόρμου Δήμου Μυλοποτάμου) έως την χιλιομετρική θέση 106 (όρια Νομών Ρεθύμνης –Ηρακλείου) του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 • Θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των τριάμισι (3,5) τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 22:00 ώρα της Δευτέρας (24.01.2022) έως και την 08:00 ώρα της Τρίτης (25.01.2022)
 • επί της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων –Σητείας (ΒΟΑΚ), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του οδικού δικτύου από την χιλιομετρική θέση 106 έως την χιλιομετρική θέση 127.
 • επί της Εθνικής Οδού Ηρακλείου-Αγίας Γαλήνης, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του οδικού δικτύου από την χιλιομετρική θέση 21 έως την χιλιομετρική θέση 49 καθώς και της Νέας Διάνοιξης Εθνικής Οδού από Αγία Βαρβάρα έως Αμπελούζο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 • Θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του οδικού δικτύου της Εθνικής Οδού Χανίων-Σητείας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του ενάμισι (1,5) τόνου και λοιπών βαρέων οχημάτων από την 22:00 ώρα της Δευτέρας 24.01.2022 έως και την 08:00 ώρα της Τρίτης 25.01.2022.
 • Την προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται όλα τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά οχήματα που συνδράμουν στον καθαρισμό του Εθνικού Οδικού Δικτύου.
 • Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

 

 

Δείτε επίσης: 

Κακοκαιρία Ελπίδα: Την Τρίτη θα ενταθούν τα φαινόμενα στην Κρήτη

Παγώνει και την Κρήτη το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας "Ελπίς"

Η "Ελπίδα" απαγορεύει την κυκλοφορία, κατά τόπους, στα Χανιά

Κακοκαιρία Ελπίς - Στυλιανίδης: Aντίξοες και αύριο οι συνθήκες

"Καμπανάκι" Κολυδά: Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Κρήτη - Τι είπε για το Αρκαλοχώρι

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ