Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Κρήτη με εξωστρέφεια κοιτάζει κατάματα στον πυρήνα της Ευρώπης

Newsroom
Newsroom

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι γνωρίζουν περισσότερο την Κρήτη από την Ελλάδα, σχολίασε μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης

Με ιδιαίτερη αναφορά στην αναβολή της περυσινής επίσκεψης που συνέπεσε με το σεισμό στο Αρκαλοχώρι ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στην Κρήτη, στην εκδήλωση που διοργάνωσε την Παρασκευή η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της EE στην Ελλάδα. 

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή χαρακτήρισε την Κρήτη "Περιφέρεια εξωστρέφειας" που έχει τα μάτια της στραμμένα στον πυρήνα της Ένωσης. Είπε ότι εκατομμύρια Ευρωπαίοι γνωρίζουν περισσότερο την Κρήτη από την Ελλάδα.

Έκανε ιδιαίτερα αναφορά στη Ρωσία και την αδυναμία της Ευρώπης. Μια αδυναμία που καταλάβαμε με την πανδημία όταν η Ευρώπη δεν είχε μάσκες και αναπνευστήρες. Η Ευρώπη θα πρέπει να τραβήξει τη γραμμή απέναντι στην Τουρκία, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σχοινάς, λέγοντας πως η τελωνειακή ένωση υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι.

Μαργαρίτης Σχοινάς

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του,  παρουσίασε συνοπτικά το έργο της Περιφέρειας στον πολιτισμό την υγεία και την παιδεία σύμφωνα με την ατζέντα της εκδήλωσης .Διαβεβαίωσε πως σε συνεργασία με τους φορείς η Περιφέρεια αξιοποιεί το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης για την εξωστρέφεια, την εγγύτητα, την αποτελεσματικότητα και την πολλαπλασιαστικότητα των ευρωπαϊκών πόρων.

Αναφορικά με την Τζόρτζια Μελόνι, ο Μαργαρίτης Σχοινάς είπε πως πρέπει να της δώσουμε χρόνο,να την παρακολουθήσουμε, γιατί διαχωρίζει τη θέση της από τις ακραίες φωνές και τους λαϊκιστές.

«Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από καμία απειλή»

Για τις εξελίξεις με την Τουρκία, ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι δεν τον ανησυχούν, όπως δεν τον ανησυχεί ιδιαίτερα ούτε «η ακατάσχετη εμπρηστική ρητορική των γειτόνων», εξηγώντας ότι ο ίδιος την ερμηνεύει και ως «ένα δείγμα δικής τους ανασφάλειας για την θέση τους στον κόσμο και στον τωρινό γεωπολιτικό περίγυρο».

Μαργαρίτης Σχοινάς

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μάλιστα, ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή, είναι στο ευρωπαϊκό εξωτερικό σύνορο της Δύσης, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από καμία απειλή».

Και επανέλαβε αυτό που ανέφερε χθες, Πέμπτη, από τους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά, ότι «όποιος τολμήσει μέσα από αναθεωρητισμούς να ξανανοίξει τη Συνθήκη της Λωζάνης, που μας εγγυήθηκε 100 χρόνια ειρήνη, θα το μετανιώσει πολύ σκληρά, γιατί θα τον τιμωρήσει η Ιστορία πάνω απ’ όλα».

 

Δείτε επίσης

Στο πολύπαθο Αρκαλοχώρι ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Στη Λότζια ο Μαργαρίτης Σχοινάς - Τι συζήτησε με τον Βασίλη Λαμπρινό

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ