Με επιτυχία η εκδήλωση “Chemistry in the City” στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Newsroom
Newsroom

Ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον του κοινού αποτελούν ιδιαίτερη χαρά για το Τμήμα Χημείας και καταδεικνύει τη σημασία τέτοιων δράσεων.

Το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση το Σάββατο 11 Μαρτίου στο Αίθριο της Λότζια, με αφορμή τον εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρας Χημείας.

Μικρά παιδιά, μαθητές δευτεροβάθμιας αλλά και το ευρύ κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον μαγικό κόσμο της Χημείας μέσα από διάφορες  δραστηριότητες όπως επιδείξεις πειραμάτων, βιωματικά εργαστήρια και παιχνίδια, σε μια κατά γενική ομολογία πολύ επιτυχημένη εκδήλωση.

chemi

Ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον του κοινού αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για το Τμήμα Χημείας και καταδεικνύει τη σημασία τέτοιων δράσεων.

Το Τμήμα Χημείας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση του χώρου της εκδήλωσης, καθώς και τους συντελεστές των προσκεκλημένων δράσεων για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

chemi

Ομάδα Χημείας, ΓΕΛ Ν. Αλικαρνασσού, επιδείξεις πειραμάτων

Εργαστήριο Διδακτικής των Θετικών Επιστημών ΠΚ, δραστηριότητες νανοτεχνολογίας, 

Ομάδα Επιτραπέζιου παιχνιδιού του Περιοδικού Πίνακα των Χημικών Στοιχείων 

Τέλος, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τα μέλη της Chemistry Outreach Group για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και κυρίως τους μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές για την εθελοντική συμμετοχή τους, το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση, τη γραμματεία του Τμήματος για την υποστήριξη και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης για την προβολή της εκδήλωσης.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ