Μεγάλη έρευνα και στην Κρήτη για το καρτέλ των ρυμουλκών

Μεγάλη έρευνα και στην Κρήτη για το καρτέλ των ρυμουλκών

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού έχει διαβιβάσει σε αρμόδια Εισαγγελική Αρχή του νησιού το φάκελο της υπόθεσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των Αρχών για σοβαρή ποινική υπόθεση με φόντο λιμάνι της Κρήτης.
Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού έχει διαβιβάσει σε αρμόδια Εισαγγελική Αρχή του νησιού το φάκελο της υπόθεσης με πέντε DVD και 97 ψηφιακούς δίσκους με καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Στη φάση αυτή διενεργείται προκαταρκτική εξέταση που έχει ανατεθεί σε υπηρεσία Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο της οποίας καλούνται να δώσουν εξηγήσεις και διευκρινίσεις αρκετά πρόσωπα που σχετίζονται επιχειρηματικά και υπηρεσιακά με δραστηριότητες του λιμανιού.

Η παρούσα έρευνα προέκυψε από τη διερεύνηση μιας άλλης μεγάλης υπόθεσης με επίκεντρο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το κουβάρι της οποίας ξεκίνησε να ξετυλίγεται το 2018 από τους «αδιάφθορους» του Λιμενικού με αφορμή μία ανώνυμη καταγγελία που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι λιμενικοί υπάλληλοι έδιναν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση και στα συμφέροντα συγκεκριμένων εταιρειών ρυμουλκών έναντι αθέμιτου οικονομικού ανταλλάγματος σε βάρος ανταγωνιστριών.

Αυτή η υπόθεση στάθηκε αφορμή ώστε να δοθεί εντολή άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου και σε άλλα λιμάνια της χώρας. Η πολυσέλιδη διαβιβαστική αναφορά περιλαμβάνει εκατοντάδες συνομιλίες των ελεγχόμενων προσώπων, το περιεχόμενο των οποίων αξιολογείται σε συνδυασμό φυσικά με καταθέσεις που λαμβάνονται.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης διερευνάται αν έχουν τελεστεί διάφορα αδικήματα (και κακουργηματικού χαρακτήρα) όπως αυτό της δωροληψίας κατά παράβαση καθήκοντος.
Σε κάθε περίπτωση η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ήδη έχουν κληθεί για παροχή εξηγήσεων εκπρόσωποι εταιρειών ρυμουλκών, θα κληθούν να καταθέσουν και άλλα πρόσωπα (ελεγχόμενα και μη) προκειμένου ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός να αποφανθεί για την περαιτέρω ποινική τύχη της υπόθεσης.Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ