Μείωση των δημοτικών τελών ζητούν οι επαγγελματίες της εστίασης

Στη συνάντηση με την αντιδήμαρχο Μαρία Καναβάκη διατύπωσαν την ανησυχία τους και για το τοπικό lockdown

Το πάγιο αίτημά τους για μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων (και) την νέα χρονιά επανέλαβαν σήμερα στην αντιδήμαρχο Οικονομικών Μαρία Καναβάκη επαγγελματίες της εστίασης.

Το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο καιρό τώρα, ήρθε όμως και “κούμπωσε” με τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στο Ηράκλειο.

Όπως μετέδωσε το Livetalks, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη και οι συνάδελφοί της, μετέφεραν στην αντιδήμαρχο το “μούδιασμα” που επικρατεί στην αγορά μετά και από το μίνι lockdown που επιβλήθηκε. “Πάμε από το κακό στο χειρότερο” υπογράμμισαν.

Η χρονιά θεωρείται “χαμένη” για εκείνους, συνεπώς όπως γίνεται αντιληπτό το αίτημά τους για μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων γίνεται εντονότερο.

Το κλίμα της συνάντησης (που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Ανδρέα Παπανδρέου” στη Λότζια) ήταν πολύ, με τις δύο πλευρές να δείχνουν διάθεση συνεννόησης.

“Είμαστε στο πλευρό τους. Έχουμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Είμαστε σε κοινή γραμμή. Έχουμε πει πως εάν χρειαστεί θα επανεκτιμήσουμε πράγματα και καταστάσεις. Η εστίαση είναι ένας κλάδος που έχει δεχτεί ισχυρότατο πλήγμα. Ο,τι περνά από το χέρι μας, το κάνουμε” δήλωσε στο Cretalive η κ. Καναβάκη.

Η αντιδήμαρχος ζήτησε από τους επαγγελματίες να καταθέσουν γραπτά την πρότασή τους, και θα τα ξαναπεί μαζί τους τέλος του μήνα.

Το αίτημα του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης θα περάσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου είχε προχωρήσει σε “πάγωμα” των τελών κοινοχρήστων χώρων, από τις 15 Μαρτίου έως και 30 Ιουνίου, διάστημα στο οποίο τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος παρέμειναν κλειστά.

Εν συνεχεία, μείωσε κατά 50% τα τέλη, μέχρι και τις 31/12/2020.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ