Μετασχολικό ενισχυτικό πρόγραμμα γύρω από την κλιματική δράση και τη βιώσιμη ανάπτυξη

Newsroom
Newsroom

Με σύνθημα “Local Green Hero” η Ecogenia καλεί μαθητές 5ης και 6ης τάξης δημοτικού να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα, που είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα.

Μετά την επιτυχημένη πορεία του πρώτου πιλοτικού προγράμματος στη Δωρίδα η Ecogenia ήρθε στα Χανιά και σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων διοργανώνει μετασχολικό ενισχυτικό πρόγραμμα γύρω από την κλιματική δράση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με σύνθημα “Local Green Hero” η Ecogenia καλεί μαθητές 5ης και 6ης τάξης δημοτικού να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα, που είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα.

Με αφορμή το παραπάνω, η ομάδα της Ecogenia προχώρησε σε πρωτότυπες δράσεις ενημέρωσης γονέων και νεαρών μαθητών έξω από το Δημαρχείο Χανίων, Δημοτικά Σχολεία αλλά και πολυάριθμα ακόμα σημεία της πόλης των Χανίων. Ζωγραφική και “ψάρεμα” πλαστικών ήταν μόνο μερικές από τις δραστηριότητες τις οποίες σκέφτηκαν τα μέλη της ομάδας της Ecogenia για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Η δράση τους προσέλκυσε το ενδιαφέρον της κοινότητας καθώς μικροί και μεγάλοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Πρόγραμμα και τον οργανισμό.

Σημειώνεται πως μέσα από το Πρόγραμμα οι μικροί Green Heroes θα μάθουν τα πάντα για την Κλιματική Αλλαγή και πώς να προσφέρουν ενεργά στην κοινότητά τους. Μεταξύ των πολλών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, οι νεαροί συμμετέχοντες θα διοργανώσουν και θα υλοποιήσουν μια εθελοντική ημέρα προσφοράς στην πόλη των Χανίων και θα συμμετάσχουν σε ένα διήμερο μαραθώνιο ιδεών όπου θα παρουσιάσουν την ιδέα τους στο Δήμαρχο Χανίων, κο Παναγιώτη Σημαντηράκη. Όλα αυτά με χαμόγελο, ομαδικότητα και όρεξη για γνώση!

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 25 Νοεμβρίου και οι εκπαιδευτικές δράσεις θα πραγματοποιούνται στο 2ο Γυμνάσιο Χανίων (Κοραή, 1). Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιείται μετά τις σχολικές ώρες και συγκεκριμένα 17:00 - 19:00. Θα λειτουργούν δύο τμήματα Δευτέρα - Τετάρτη και Τρίτη - Πέμπτη ενώ το κόστος είναι Δωρεάν.

Οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα είναι ανοιχτές και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τα παιδιά τους συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα.


Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την Ecogenia ή το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, επικοινωνήστε με την ομάδα της Ecogenia στο info@ecogenia.org ή στο 6975221647. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ