"Μίλα τώρα", το μήνυμα μαθητών της Κρήτης για τον σχολικό εκφοβισμό

"Μίλα τώρα", το μήνυμα μαθητών της Κρήτης για τον σχολικό εκφοβισμό

Ένα όμορφο ποίημα με νόημα από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Γαζίου.

Οι μαθητές του ΣΤ2 του 1ου Δημοτικού σχολείου Γαζίου στο Ηράκλειο προβάλλουν και αυτοί με το δικό τους τρόπο το σύνθημα "ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ", συμμετέχοντας στις δράσεις του "Χαμόγελου του Παιδιού" ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό
Με τη βοήθεια της δασκάλας τους, κ. Μαρίας Στεφανάκη , εμπνεύστηκαν ένα δικό τους ποίημα, για να πούνε σε όλα τα παιδιά ότι έχουν φωνή και πρέπει να αντιδρούν σε όποιον τους ασκεί οποιαδήποτε μορφή εκφοβισμού ή βίας.

Δείτε το όμορφο βίντεο των παιδιών:

Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Η υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, σε μήνυμά της, αναφέρει 

"Η 6η Μαρτίου συνιστά μία ημέρα - αφορμή να ενώσουμε τις φωνές μας και να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στη σχολική βία και τον εκφοβισμό. 

Αναλαμβάνουμε όλοι μαζί δράσεις, ώστε κανένα παιδί να μη νιώθει μόνο του, ανυπεράσπιστο, εκτεθειμένο.

Στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα, πιλοτικά για φέτος και με σχεδιασμό για  όλα τα σχολεία της χώρας από του χρόνου, περιλαμβάνονται προγράμματα που αφορούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Συμπερίληψη, τον Αλληλοσεβασμό, το Σεβασμό στη διαφορετικότητα, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Θεσπίσαμε το Σύμβουλο Σχολικής Ζωής, εκπαιδευτικό που συμβάλλει περαιτέρω στην καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, δίνοντας «διέξοδο» σε μαθητές αλλά και γονείς να μιλήσουν για τα προβλήματα, τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς ή τους φόβους τους.

Εξασφαλίσαμε για την εκπαιδευτική κοινότητα πάνω από 2.000 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, τους οποίους και επιμορφώνουμε, σε κομβικής σημασίας θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα ψυχοσυναισθηματικής και κοινωνικής υποστήριξης των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Προχωρούμε σε ενημερωτικές καμπάνιες από κοινού με άλλους οργανισμούς, δήμους, φορείς, σχεδιάζουμε προγράμματα και δράσεις ενημέρωσης για την προστασία από τους κινδύνους του διαδικτύου και το διαδικτυακό εκφοβισμό. Είναι καίριας σημασίας να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας να κινούνται με ασφάλεια κατά τις διαδικτυακές περιηγήσεις τους, ώστε να αναπτύξουν περαιτέρω την ψηφιακή τους υπευθυνότητα και να απολαμβάνουν μόνο τα οφέλη των νέων μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας."

Δείτε επίσης:

Αναγκαία η σύμπραξη της κοινωνίας για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ήδη γίνεται πράξη για μαθητές της Κρήτης

Οι μαθητές του Φόδελε κάνουν μια ευχή!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από Κρήτη και Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ