«Μιλούσε για πρόβατα, όχι για χασισοφυτείες» επιμένει ο 45χρονος Ανωγειανός

Newsroom
Newsroom

Δυσαρέσκεια για τη διακοπή της δίκης στις 24 Ιανουαρίου ελλείψει αιθουσών

Με την εισαγγελική πρόταση συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης στις 24 Ιανουαρίου η δίκη για την υπόθεση ναρκωτικών με κεντρικό πρόσωπο 45χρονο Ανωγειανό, ο οποίος είχε πιαστεί με το κινητό στο χέρι, στις φυλακές Χανίων, μετά από αστυνομική έφοδο.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι 23, εκ των οποίων οι επτά αντιμετωπίζουν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. 

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ένας αδερφός του φερόμενου αρχηγού καθώς και δύο ξαδέρφια από άλλη περιοχή του Μυλοπόταμου. Στον 45χρονο αποδίδεται ότι μέσα από τη φυλακή κατηύθυνε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, για όλα τα θέματα, από την καλλιέργεια μέχρι το κόψιμο, τη διακίνηση, τις εισπράξεις κλπ.

Χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία των απολογιών-αρκετοί κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους-και η διαδικασία διέκοψε για τις 24 Ιανουαρίου (!) οπότε και θα έχουμε την εισαγγελική πρόταση.

Στο άκουσμα μιας τόσο μακρινής δικασίμου, κατηγορούμενοι ξεσηκώθηκαν, ενώ και κάποιοι συγγενείς αντέδρασαν πολύ έντονα.

Δυστυχώς όμως το γνωστό πρόβλημα με την έλλειψη αιθουσών, ολοένα και περισσότερο «βραχυκυκλώνει» τη λειτουργία της Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο με συνέπεια να καθυστερεί η έκδοση των αποφάσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατηγορούμενους, τις οικογένειες τους και όλους τους παράγοντες της δίκης.

Οι δικαστές παρά το γεγονός ότι θα ήθελαν και εκείνοι μια πιο σύντομη δικάσιμο, δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα με αποτέλεσμα η διαδικασία να συνεχιστεί στα τέλη Ιανουαρίου.

Πάντως ο 45χρονος στην απολογία του αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται και επέμεινε ότι μιλούσε για …πρόβατα και όχι για χασισοφυτείες.

Φωτογραφία αρχείου

 

Διαβάστε επίσης:

Τη Δευτέρα η δίκη για την εγκληματική οργάνωση υπό τις οδηγίες 45χρονου έγκλειστου Ανωγειανού

ΕΛ.ΑΣ: Μέσα από τις φυλακές Χανίων έκανε κουμάντο ο 44χρονος Ανωγειανός

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ