"Να δοθεί η αναγκαία παράταση υποβολής αντιρρήσεων για τους Αναρτημένους Δασικούς Χάρτες"

"Να δοθεί η αναγκαία παράταση υποβολής αντιρρήσεων για τους Αναρτημένους Δασικούς Χάρτες"
Newsroom
Newsroom

Ζητούν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

"Να δοθεί η αναγκαία παράταση υποβολής αντιρρήσεων για τους Αναρτημένους Δασικούς Χάρτες", ζητούν με παρέμβαση τους οι ζητούν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης.

Παρά τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει ακόμη μέχρι και αυτή την ώρα προχωρήσει στην αναγκαία παράταση που ζητούν επίσημοι φορείς και πολίτες για την υποβολή αντιρρήσεων για τους αναρτημένους δασικούς χάρτες.

Με τη σημερινή λήξη της προθεσμίας που είχε οριστεί κινδυνεύουν να μην καταγραφούν οι ενστάσεις των πολιτών επί των περιουσιών τους και να μην διορθωθούν σημαντικά λάθη στους Δασικούς Χάρτες πριν την κύρωση τους.

Δεν μπορεί άλλο το Υπουργείο να αδιαφορεί και να μην υπολογίζει ότι ήταν αδύνατη το προηγούμενο διάστημα για πολλούς ιδιοκτήτες η συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την υποβολή αντιρρήσεων, λόγω της πανδημίας και της απόφασης των συμβολαιογράφων να απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει -ακόμη και αυτή την ώρα- να δώσει την παράταση που αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα πολιτών και επίσημων συλλογικών φορέων.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ