Να κλείνει όλο το σχολείο όταν εντοπίζεται κρούσμα, ζητούν οι γονείς στη Χερσόνησο

Να κλείνει όλο το σχολείο όταν εντοπίζεται κρούσμα, ζητούν οι γονείς στη Χερσόνησο

Αίτημα με φόντο τα αρκετά κρούσματα κορωνοϊού σε σχολικές μονάδες της περιοχής

Αίτημα προς την Διεύθυνση Δημοσίας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης απευθύνει η Ένωση Συλλογών Γονέων Μαθητών Δήμου Χερσονήσου, με φόντο τα πολλά κρούσματα που καταγράφονται σε σχολικές μονάδες του Δήμου. Συγκεκριμένα, προτείνει και ζητά να παραμένει κλειστό όλο το σχολείο όταν σε αυτό καταγράφεται κρούσμα κορωνοϊού.

Αναλυτικά η επιστολή: 

Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου Χερσονήσου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα στα σχολεία του Δήμου Χερσονήσου, με χαρακτηριστικά παραδείγματα σε γονείς του Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι (στην παρούσα φάση 2 γονείς θετικοί, 4 παιδιά σε καραντίνα, 1 δασκάλα σε καραντίνα, η καθαρίστρια του σχολείου σε καραντίνα), σε μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Χερσονήσου, σε 3 μαθητές του Γυμνασίου Χερσονήσου, το οποίο έκλεισε για 14 μέρες, σε σχολικό συνοδό του Δημοτικού Σχολείου Γουβών (η συνοδός θετική, 38 παιδιά σε καραντίνα).

Θεωρούμε ότι η εφαρμογή του πρωτοκόλλου να κλείνει το τμήμα μόνο στην περίπτωση που θετικός φορέας του ιού είναι μαθητής ή εκπαιδευτικός, αφήνει εκτεθειμένη την σχολική κοινότητα σε περίπτωση που ο θετικός φορέας είναι άλλο μέλος της οικογένειας, καθώς δεν υλοποιούνται παράλληλα τα διαγνωστικά τεστ, ώστε να προληφθεί η διασπορά και να γίνει η ιχνηλάτηση.

Αποτέλεσμα είναι πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί να αναλαμβάνουν το κόστος των τεστ προκειμένου να προστατευθούν οι ίδιοι και οι μαθητές. Ακόμη, πολλοί γονείς που δεν μπορούν να πληρώσουν για τη διενέργεια του τεστ είτε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με το ρίσκο να διασπείρουν τον ιό, είτε τα κρατούν στο σπίτι απέχοντας από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας ως προς:

·         Την άμεση διενέργεια δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές της περιοχής μας, από κινητές μονάδες δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ.

·         Την άμεση ιχνηλάτηση επαφών των κρουσμάτων.

·         Μέχρι να πραγματοποιηθούν η ιχνηλάτηση και τα test στο σχολείο όπου εμφανίστηκαν κρούσματα, το σχολείο να μη λειτουργεί.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ