Νέα παράταση, παρά τις υπουργικές δεσμεύσεις, για τους κόμβους Αγίας Πελαγίας

Οι τελευταίες πληροφορίες από το Υπουργείο Υποδομών μιλούν για το Πάσχα του 2021

Αλλάζει για μια ακόμα φορά το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης του κόμβου της Αγίας Πελαγίας, στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Μπορεί όλες οι διαβεβαιώσεις και δια στόματος του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, να ανέφεραν ότι ο δρόμος θα παραδοθεί στις 2 Δεκεμβρίου, αλλά αυτό δεν έγινε, ούτε θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πληροφορίες που δημοσιεύει η «Φωνή του Μαλεβιζίου» αναφέρουν ότι το έργο πήρε επίσημη παράταση, πριν μια εβδομάδα, για τις 13 Ιουνίου 2021.

Ο λόγος της νέας παράτασης είναι ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η αναθεωρημένη μελέτη για τον κόμβο Αγίας Πελαγίας,  ενώ αφού δεν υπάρχει αυτό το στοιχείο κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το κόστος των συμπληρωματικών εργασιών που απαιτούνται για να δοθεί επιτέλους ο δρόμος σε κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι έκτακτες μελέτες που απαιτούνται στις λωρίδες επιβράδυνσης και επιτάχυνσης για την αντιμετώπιση φαινομένων διάβρωσης, καταπτώσεων, που θεωρητικά θα ολοκληρώνονταν τέλη του Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τη γεωτεχνική και στατική μελέτη τοίχων αντιστήριξης για την αποκατάσταση πρανών επιχώματος και της κατολίσθησης υφιστάμενου ορύγματος του ΒΟΑΚ στον κόμβο Αγίας Πελαγίας που όταν ολοκληρωθούν θα προσδιορίσουν το κόστος κατασκευής των παραπάνω εργασιών, οι οποίες θα συμπεριληφθούν σε συμπληρωματική σύμβαση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πηγές του υπουργείου Υποδομών επεσήμανα ότι μπορεί η επίσημη παράταση να δόθηκε μέχρι τις 13 Ιουνίου ωστόσο, θα γίνουν προσπάθειες, οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα,  μέχρι το Πάσχα.

 

Πηγή: fonimaleviziou.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ