Νέα στοιχεία για το εντυπωσιακό φαινόμενο του λασπωμένου αφρού στη θάλασσα!

Newsroom
Newsroom

Η διευθύντρια ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ, Δρ. Στέλλα Ψαρρά, εξηγεί - Δείτε τις φωτογραφίες με την παραλία πριν και μετά το φαινόμενο

Νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο για το φαινόμενο με τους αφρούς που έκαναν την εμφάνισή τους στις ακτές της Κρήτης με τους εκτεταμένους λευκούς αφρούς που σε συνδυασμό με τις μεγάλες ποσότητες λάσπης κατά τόπους έγιναν καφέ.

Χαρακτηριστικά ήταν τα παραδείγματα εικόνων από Αμνισό και Κάτω Ζάκρο όπου η εικόνα περισσότερο παρέπεμπε σε ...λασπωμένο χιόνι παρά σε θαλασσινό τοπίο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το φαινόμενο εξελίχθηκε πολύ γρήγορα...

Στις 13:00 μετά το μεσημέρι, δεν είχε κατέβει ακόμα ο ποταμός στη Σητεία, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του αναγνώστη του Cretalive Κώστα Φωτεινάκη:

paralia

Στις 18:00 το απόγευμα, όμως, το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό!

paralia

Mάλιστα, στη δεύτερη φωτογραφία βλέπετε πόσο έχει αλλάξει το χρώμα της θάλασσας...

Για το σοβαρό αυτό θέμα, μίλησε σήμερα στα Livetalks και τον Κώστα Μπογδανίδη, στο Θέμα Κρήτης 103,1, η διευθύντρια ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ, Δρ. Στέλλα Ψαρρά, εξηγώντας πως είναι το αποτέλεσμα του τεράστιου όγκου βροχής που λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Κρήτη, δημιούργησε τόνους λάσπης που κατέληξαν στη θάλασσα, μεταφέροντας εκεί φερτά υλικά μεταξύ των οποίων και μεγάλες ποσότητες  θρεπτικών συστατικών.

Ακούστε την εκπομπή: 

 

Διαβάστε επίσης:

Λευκός αφρός στις παραλίες μετά από την κακοκαιρία: Πώς εξηγούν το φαινόμενο οι επιστήμονες

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ