Ν.Κοκολάκης: Να είναι υποχρεωτική για όλους η συλλογική σύμβαση εργασίας

Νέες κινητοποιήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων τις επόμενες ημέρες

Σοβαρό πρόβλημα βιοπορισμού αντιμετωπίζουν αρκετοί ξενοδοχοϋπάλληλοι  και στην Κρήτη, που έχουν στραμμένο το βλέμμα στην επικείμενη και κρίσιμη φετινή τουριστική σεζόν.

Οι περισσότεροι εξ αυτών, δεν δούλεψαν πέρυσι. Με επιδόματα ζούσαν, αλλά κι αυτά κάποια στιγμή τελειώνουν. Στις τάξεις του, επικρατεί η ελπίδα κι η αισιοδοξία ότι ο Ιούνιος θα σημάνει την επιστροφή στα πόστα τους. Και πάλι όμως, τούτο συνεπάγεται πληρωμή τον Ιούλιο, άρα ένα μεγάλο διάστημα άνευ εισοδημάτων! Τί γίνεται μέχρι τότε;

Στις 20 του μηνός είναι προγραμματισμένη κινητοποίηση από συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου τους.

Ο κ.Νίκος Κοκολάκης, πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου, χαιρέτισε την συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία ωστόσο θα πρέπει "να είναι υποχρεωτική για όλους" όπως υπογράμμισε στην ΕΡΤ Ηρακλείου.

Παράλληλα, με γνώμονα τα προβλήματα και τις ανάγκες των συναδέλφων του, ζήτησε από την κυβέρνηση να στηρίξει ουσιαστικά τους εργαζομένους και την εργασία συνολικά.

Ανέδειξε την ανάγκη να λαμβάνονται και να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, για την εξασφάλιση της υγείας πελατών και προσωπικού, αίτημα το οποίο υλοποιείται και επιταχύνεται με μαζικούς εμβολιασμούς εργαζομένων, σελφ τεστς και τακτικούς επανελέγχους.Δείτε επίσης:

Τουρισμός: Το πείραμα της Ρόδου και η σεζόν στην Κρήτη

Σε... αναμονή ο τουρισμός στην Κρήτη - Πότε θα ανοίξει η σεζόν, οι προσδοκίες

Κινητοποίηση για τους εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού - τουρισμού

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ